​Veïns de Manlleu, farts que els trenquin els vidres del cotxe

La Policia Local explica que han incrementat la vigilància i que hi ha hagut èpoques pitjors

Un cotxe amb el vidre rebentat
Un cotxe amb el vidre rebentat | Cedida
03 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:49h
Una trentena de veïns de Manlleu estan farts que els trenquin els vidres dels cotxes al Passeig del Ter, a la zona del camp de futbol, i demanen més seguretat als cossos policials. Un d'aquests afectats és la Pilar, que ja li han trencat quatre cops els vidres del seu cotxe i el de la seva parella el passat novembre i desembre. "Al principi ens pensàvem que era una situació aïllada, però hem vist que no", explica a Osona.com. Després de trobar-se amb altres veïns, comptabilitza que hi ha unes trenta persones afectades per les trencadisses de vidres i robatoris a l'interior dels cotxes. S'ha iniciat una campanya de recollida de signatures a través de change.org per denunciar els fets.

"A la meva zona hem vist vidres trencats de cotxes de set en set", explica, remarcant que hi ha casos en què només han remenat el cotxe sense emportar-se'n res, però també hi ha hagut algun robatori. Cansats de la situació, en el cas de la Pilar i la seva parella, s'han vist obligats a llogar una plaça de pàrquing per evitar-ho almenys en un dels cotxes, ja que, a més, l'asseguradora cobreix els trencaments de vidre fins a un límit.

"Només estem demanant més seguretat, no pot ser que hi hagi una quarantena de cotxes rebentats en un cap de setmana", etziba. "No veiem més vigilància i fa temps que avisem", explica en Loren, d'altra banda. En aquest sentit afegeixen que s'han sentit poc acompanyats per part de la Policia Local.

Més vigilància

Segons la Policia Local, el seu cap Jesús Calvo explica a Osona.com que hi ha hagut un lleuger increment d'aquest tipus de fets delictius. En dades del novembre del 2017, pel que fa a robatoris a l'interior de vehicles explica que n'hi havia hagut 91, i el mateix període de 2018 s'ha arribat a 108. Això suposa un increment interanual del 18,66%.
 

Un altre cotxe amb el vidre trencat. Foto: Cedida


D'altra banda, el trencament de vidres pertany al grup de danys al patrimoni, ja que o no s'ha consumat el robatori o s'ha trencat els vidres i prou. "Hem passat de 92 a 115, amb un increment del 25%", explica Calvo. Tot i que la majoria de danys fan referència a la trencadissa de vidres, també s'hi inclouen els danys al patrimoni urbà o en propietats privades. "Els fets contra el patrimoni són d'una prevenció molt difícil i tenen una poca repercussió penal", apunta el cap de la Policia Local de Manlleu. Cal destacar que en aquestes dades encara no hi ha comptabilitzades les del desembre.

Calvo remarca que amb aquest repunt de trencament de vidres han incrementat la vigilància en els darrers dos mesos del 2018. Tot i això, el cap recorda que, tot i que ara hi ha una repercussió, hi havia hagut èpoques en què s'havia arribat a 300 casos mensuals. Per tot això, aprofita per remarcar la prevenció en els usuaris de no deixar coses de valor a la vista i sobretot remarca que davant de qualsevol sospita truquin el cos policial.

Una trobada de "cotxes rebentats"

Davant d'aquests fets, els afectats han organitzat una concentració el proper 13 de gener a la plaça Fra Bernadí. Serà de les 11 del matí a les 6 de la tarda. També hi han convidat els perjudicats per robatoris en domicilis i botigues. D'altra banda, ja es van reunir amb l'Ajuntament, la policia local i els Mossos d'Esquadra, i es tornaran a trobar.
 

Policia Local de Manlleu Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a