Fomentant la prevenció del consum d'alcohol a Manlleu

Dos metges i una infermera porten a terme quatre sessions d’un taller de còctels sense alcohol per conscienciar els joves

Durant un dels tallers per fer còctels sense alcohol a Manlleu.
Durant un dels tallers per fer còctels sense alcohol a Manlleu. | ICS
Redacció
02 de gener del 2019

Durant un dels tallers per fer còctels sense alcohol a Manlleu. Foto: ICS


Reduir significativament el consum d’alcohol entre els joves és l’objectiu dels tallers que l'Institut Català de la Salut ha fet a Manlleu amb alumnes de 3r i 4t d’ESO a finals d'any. Dos metges i una infermera de l’equip d’atenció primària han estat els encarregats de fer aquest taller per mostrar als joves que existeixen alternatives saboroses i saludables al consum de begudes alcohòliques.

Als tallers, d’aproximadament 90 minuts de durada, hi han participat més d’un centenar d’alumnes, que han pogut elaborar ells mateixos diferents còctels amb ingredients frescos. D'aquesta manera, es vol promoure la idea que sortir de festa amb els amics no ha d'anar lligat al consum d'alcohol i que hi ha alternatives més sanes i segures. Un 20% dels joves d’entre 14 i 18 anys s’ha emborratxat durant l’últim mes a Catalunya, segons dades publicades per l’Agència de Salut Pública el mes de novembre.
Arxivat a