Tanca El Carme, l'última galeria d'art de Vic

Abaixarà la persiana el pròxim 12 de gener després de 40 anys de trajectòria

Mita Homs, a la galeria d'art El Carme de Vic
Mita Homs, a la galeria d'art El Carme de Vic | ACN
Redacció
05 de gener del 2019
Visiblement emocionada, la Mita Homs recorda els diumenges de la seva infància, quan juntament amb els seus dos germans netejaven els quadres de la galeria d'art El Carme de Vic, propietat dels seus pares. Ara, ella és qui porta les regnes de la galeria, que ha esdevingut un referent a la capital d'Osona i que, després de 40 anys d'història, abaixarà la persiana per sempre el pròxim 12 de gener. "Ha estat una decisió personal, la feina de galerista és molt apassionant, però també molt absorbent i tinc una família amb negoci propi que he d'ajudar", ha explicat a ACN. Homs també reconeix que, en èpoques de crisi, costa molt que surtin els números. El Carme de Vic és la darrera galeria d'art comercial que queda a la capital d'Osona.

Fundada per Joan Homs i Margarita Capdevila l'any 1979, la galeria d'art El Carme de Vic representa 40 anys de pedagogia artística per a tots els públics, amb centenars d'exposicions a la capital d'Osona i l'edició de 30 llibres d'artistes en català.

Ara, la filla dels fundadors, Mita Homs, que porta les regnes de la galeria des de l'any 2000, ha decidit abaixar la persiana de la galeria per sempre per ajudar el seu marit, amb negoci propi, i perquè reconeix que, des de la crisi, costa molt que surtin els números. "És una decisió raonada, que m'ha costat molt prendre però que he anat acceptant poc a poc", ha explicat.
 

La Núria, una de les treballadores de la galeria d'art El Carme de Vic. Foto: ACN


Joan Guinovart per dir adéu

Abans de tancar definitivament, El Carme acull fins al 12 de gener una exposició de pintures, dibuixos i obra gràfica de l'artista Josep Guinovart (1927-2007). "Hem decidit acomiadar-nos amb Guinovart perquè és el seu Any, però també per la relació que hem tingut amb l'artista, una persona que ens va ajudar molt, molt generosa, que venia aquí a Vic per muntar exposició com si fos la millor mostra que muntés a Barcelona o Nova York. Es feia estimar i l'estimàvem" ha dit. De fet, al Carme s'hi han organitzat cinc mostres individuals i algunes de col·lectives.

Un fons d'art amb centenars d'obres

La galeria ha anat acumulant tot un fons d'art amb obres de primer nivell com Miró, Tàpies o Plensa, entre d'altres, que ara s'acumulen en un magatzem i que, tot i que la galeria d'art desapareix, s'aniran posant a la venda "d'una manera que encara no se sap". El que sí tenen clar des de la galeria és que no faran cap tipus de liquidació ni tampoc rebaixaran el preu de les obres perquè "això faria molt mal als artistes i també als clients que hem tingut durant aquests 40 anys".
 

Mita Homs, a la galeria d'art El Carme de Vic Foto: ACN

Arxivat a