Alguns comerços de Vic donen suport a la mobilització del 21-D abaixant la persiana durant 10 minuts

Botiguers del carrer Manlleu expliquen que no se sumen a l'aturada general perquè és una data important per la campanya de Nadal

Comerciants a fora al carrer amb el cartell «vergonya»
Comerciants a fora al carrer amb el cartell «vergonya» | ACN
21 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:21h
Algunes botigues de Vic han abaixat la persiana durant 10 minuts aquest al migdia en suport a mobilització d'aquest divendres 21 de desembre. L'independentisme civil va proposar una "gran aturada de país" davant el consell de ministres de Pedro Sánchez, a més de mobilitzacions arreu del territori especialment a les principals vies de comunicació.

Aquesta iniciativa ha sorgit de l'entitat Vic Comerç que, tot i que no són favorables a la vaga i al tancament de negocis, van proposar als comerços associats una baixada de persiana de 10 minuts a les 12 del migdia i mostrar en silenci un cartell en què s'hi pot llegir "vergonya" amb un llaç groc a sota.La majoria de botigues del carrer Manlleu de Vic s'han sumat a la iniciativa i han abaixat la persiana a les 12 tocades. És el cas d'Olga Espona, de la botiga Lli. Ella remarca que el 21 de desembre "és un dia important per a les botigues" perquè estan en plena campanya de Nadal i, per tant, "no podem fer aturada general". Tot i això, "tots estem disposats a parar 10 minuts per reivindicar". Espona ha qualificat de "tot un èxit" la parada al carrer Manlleu, ja que s'hi han sumat la majoria d'establiments.

Sense afectacions importants a les principals vies d'Osona

Tot i els talls puntuals i mobilitzacions arreu de Catalunya, les principals vies d'Osona no han patit afectacions importants. Des de primera hora del matí s'ha tallat l'Eix Vic-Olot, a l'altura del túnel de Bracons, cosa que ha provocat llargues cues. El tall s'ha aixecat al voltant de les 11 del matí. També hi ha hagut talls a la C-25 (Santa Coloma de Farners) i a la C-17 (Ametlla del Vallès).
 

Comerciants a fora al carrer amb el cartell «vergonya» a les mans Foto: Carles Fiter

 

Comerciants a fora al carrer amb el cartell «vergonya» a les mans Foto: Carles Fiter

Arxivat a