Manlleu dona llum verda al POUM amb un ampli consens

El ple de la capital del Ter tira endavant l'aprovació inicial amb l'únic vot en contra de la CUP

El polígon industrial La Coromina de Manlleu
El polígon industrial La Coromina de Manlleu | Adrià Costa
Redacció
21 de desembre del 2018
El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manlleu ha fet un pas més per a la seva publicació. Aquest dimarts el ple de l'Ajuntament va tirar endavant amb un ampli consens l'aprovació inicial del document que ha de dibuixar les línies estratègiques de desenvolupament del territori i de la ciutat en els propers anys. En el document, per exemple, hi queda dibuixat el segon pont pel Fugurull i la zona esportiva, a través del carrer Josep Serra Tió.

L'aprovació inicial va arribar al ple amb el suport de l'equip de govern (ERC i MES), PDECat, PSC, mentre que la CUP hi va votar en contra. De fet, la formació anticapitalista ja va engegar una campanya contra el POUM per defensar la conservació del sòl agrícola i perquè, segons ells, no s'han tingut en compte les conclusions sorgides del procés participatiu.

Aquesta aprovació és una part del llarg procés que culmina amb la publicació final. Superada l'aprovació inicial del POUM, es tornarà a sotmetre a informació pública i haurà de tornar a passar pel ple amb l'aprovació provisional. Aquest és l'últim pas a nivell municipal, llavors es tramita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el conseller del qual és l'encarregat de l'aprovació definitiva. La seva entrada en vigor es produeix en el moment de la publicació al DOGC. Aquest document ha de substituir el del 2008 que va quedar suspès el 2014, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aturés per risc d'inundabilitat.
 

Consulta tots els documents del POUM

Arxivat a