Isaac Peraire, escollit candidat d'ERC a Prats de Lluçanès per a les municipals del 2019

L'actual alcalde ha estat immers en una polèmica amb Montse Juvanteny per qui havia d'encapçalar la llista

Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu.
Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Montaner
Redacció
20 de desembre del 2018
Actualitzat el 15 d'abril del 2019 a les 15:36h
Isaac Peraire ha estat escollit per l'assemblea local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Prats de Lluçanès per encapçalar la llista a les eleccions municipals del maig del 2019. Va aconseguir l'alcaldia el 2015, quan els republicans només l'havien ocupada durant quatre anys al llarg de tot el període democràtic.

Tal com expliquen en una nota, Peraire vol donar "continuitat al projecte" i "renovar la confiança dels veïns" per "completar els projectes de millora i impuls pel poble". L'actual alcalde també remarca el "caràcter col·lectiu i femení del seu projecte" i anuncia "l'ampliació de l'equip de treball" que l'ha acompanyat durant el primer mandant "per donar-hi encara més impuls".

Una decisió polèmica

Aquesta decisió s'emmarca en un pols entre Peraire i Montse Juvanteny. El 2014, davant l'opció de dues candidatures a ERC, van acordar que ell encapçalaria la llista de les municipals del 2015 i Juvanteny, la del 2019. El 2015, ERC va guanyar les eleccions desbancant l'alcalde de CiU Lluís Vila per 152 vots. Peraire encapçalava la llista i Juvanteny anava com a número 2.

A principis d'aquest març, Peraire va anunciar que volia repetir com alcaldable als comicis de 2019 malgrat el pacte, una opció mal vista per Juvanteny, que es remetia a l'acord. Davant d'aquest fet, ella va abandonar l'executiva local que encapçalava juntament amb dos membres més.

Finalment, Peraire va ser l'únic que va presentar candidatura i ha obtingut la unanimitat dels vots de l'assemblea, que a partir d'ara encapçalarà Ramon Besora. Besora va ser alcalde de Prats del 2003 al 2007.
 

Isaac Peraire i Montse Juvanteny Foto: Aj. Prats de Lluçanès