Una vuitantena de persones denuncien la justícia «racista i patriarcal» a Vic

Protesten per l'arxivament de la causa per assetjament sexual a les temporeres de Huelva

Redacció
19 de desembre del 2018
Durant la concentració a la plaça Major de Vic per denunciar la situació de les temporeres de Huelva.
Durant la concentració a la plaça Major de Vic per denunciar la situació de les temporeres de Huelva. | Twitter @enricfurriols
Una vuitantena de persones van protestar aquest dimarts a la plaça de Vic per l'arxivament de la causa per assetjament sexual a les temporeres de Huelva. Van denunciar que havien estat agredides sexualment per l'empresari dels camps on treballaven. Per això, hi va haver milers de concentracions arreu de Catalunya i també de l'Estat per solidaritzar-se amb aquestes dones.

"La resposta de la justícia espanyola ha quedat a l'altura dels fets denunciants: com una gran merda", criticaven en el manifest de denúncia. En aquest sentit van remarcar que hi ha una "justícia racista i patriarcal" i que "no pararem fins que aconseguim canviar-la".

També es va fer un minut de silenci per Laura Luelmo assassinada pel seu veí a El Campillo (Huelva). "Avui som totes temporeres, avui som totes la Laura. Avui som la veu de les que ja no hi són".

Els col·lectius i entitats que han organitzat i participat en la concentració són La Xinxa, Donaveu, L'Ortiga, La Fetillera, Som dones Taradell, Soroll Femení, Grup feminista del Voltreganès, Adona't Vic i Mileva Vic.

Manifest
Avui és 18D dia internacional de les persones migrants. L’estat espanyol i la seva justícia partriarcal, que tampoc és gaire diferent de la de molts altres estats, ja fa dies va decidir commemorar-ho d'una manera força original: arxivat la causa per assetjament sexual a les temporeres de Huelva. 

Denunciar no es fàcil, denunciar vol dir ser valenta, i més valenta quan estàs fora del teu país, lluny del teu cercle de suport, amb un idioma que no coneixes i amb contracte en origen que es l’únic que et permet alimentar les seves filles. Tot i així aquestes dones van ser valentes, van donar una lliçó de sororitat i van, juntes i contra tothom, atrevir-se a denunciar als seus patrons. Recordem homes blancs i poderosos. I la resposta de la justícia espanyola ha quedat a l’altura dels fets denunciats, és a dir com una gran merda. 

Tenim una justícia racista i patriarcal! I no pararem fins que aconseguim canviar-la. No volem un tracte diferent, volem un tracte just.  Però la justícia és només el braç sentenciador d'un sistema que permet i avala aquestes conductes. Perquè violar-nos val 6.000 euros, perquè un intent d'assassinat són 10 mesos de presó, perquè sortir a córrer i que et matin comença a ser la norma. 

Avui som totes temporeres, avui som totes la Laura. Avui som la veu de les que ja no hi són.
Davant qualsevol agressió masclista, autodefensa feminista!!
Arxivat a