Calldetenes instal·la una càmera a l'accés del municipi per dissuadir els robatoris

La iniciativa forma part d'un front comú amb Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles per l'onada de robatoris d'aquest any

La càmera està instal·lada la gasolinera de Calldetenes.
La càmera està instal·lada la gasolinera de Calldetenes. | Aj. de Calldetenes
Redacció/Carles Fiter
18 de desembre del 2018
L'Ajuntament de Calldetenes ha instal·lat una càmera de seguretat en l’accés est al municipi per enregistrar les matrícules dels vehicles que hi accedeixin. Està ubicada just a la gasolinera abans d'entrar a la rotonda de l'Eix Transversal, la C-25.  Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la informació que recull estarà connectada a una base de dades policial, i permet identificar les matrícules que constin sota algun delicte, o utilitzar-les per a investigacions policials en curs.

D’aquesta manera s’incrementa la seguretat en el municipi i quan es detectin matrícules sospitoses, s’avisa automàticament als Mossos d'Esquadra. Les dades tractades són de caràcter anònim i confidencial.

L’alcalde, Marc Verdaguer, espera que aquesta mesura contribueixi a la reducció de robatoris en el municipi i actuï com a element dissuasiu. En declaracions a Osona.com, Verdaguer explicava que no descartava instal·lar-ne més al municipi si el sistema dona bons resultats.

Un front comú amb Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles

Aquesta iniciativa es tracta d'un front comú amb Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles per fer front comú a l'onada de robatoris que han patit aquest any. Ambdós municipis ja fa mesos que les tenen col·locades. Sant Julià, el municipi més afectat, va instal·lar els tres aparells en els principals accessos del poble: a la BV-5201, a la Font d'en Titus; al nou accés de l'Eix Transversal; i a l'antiga carretera de Sant Hilari Sacalm. En aquests punts hi poden haver dos tipus de càmeres, una d'ambient convencional i una altra de lectura de matrícules.

La càmera a Folgueroles està instal·lada a la primera rotonda d'entrada al municipi per l'Eix Transversal, on hi ha una gran mà de vímet. Si s'obté un bon resultat, s'estudiarà si se n'instal·la una cap a la carretera de Vilanova de Sau. Aquesta era una proposta que s'havia parlat feia temps entre els tres ajuntaments i que l'onada de robatoris va precipitar. S'ha fet una compra i contractació mancomunada per obtenir la millor solució i producte a bon preu.
 

Una de les càmeres està instal·lada a la Font d'en Titus de Sant Julià de Vialtorta. Foto: Carles Fiter