VÍDEO «El secret més ben guardat», la pel·lícula del 75è aniversari de la cavalcada de Reis de Vic

El film mostra l'afecte dels mags d'Orient amb la ciutat

Una de les escenes del film.
Una de les escenes del film. | YouTube
Redacció
18 de desembre del 2018

Vic ha estrenat la pel·lícula "El secret més ben guardat per celebrar el 75è aniversari de la Cavalcada de Reis. El film narra la història d'un enigmàtic present que van deixar a la ciutat Melcior, Gaspar i Baltasar en la seva estada de l’any 1944 i que va quedar oblidat en el transcurs del temps.

Aniol de Ribot i Ariadna Corominas són els protagonistes principals d’aquest migmetratge de 40 minuts produït per Gen-Lock Video. La idea guió i direcció ha anat a càrrec de Josep M. Vinyeta i Eva Ferreira, i Toni Anguera ha estat l’encarregat de la fotografia i la il·luminació.

Aquesta és la quarta pel·lícula sobre els Reis de Vic, després dels curtmetratges Sempre tornen (2009) i La meva nit de Reis (2014), que mostren la màgia d'aquesta nit; i del documental històric Nit de Reis, nit de tots (2016) que fa un repàs en la història de la Cavalcada de Reis a la ciutat.

Es va estrenar el dissabte passat al Cinema Vigatà davant d'una sala plena de gom a gom, amb unes 800 persones. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va agrair totes les persones que fan possible la rebuda dels Reis d'Orient i els infants que cada any il·luminen els camins de la ciutat perquè puguin arribar fins a la plaça Major. Erra va recordar que tot i que enguany se celebren els 75 anys de la Cavalcada a Vic, ja que existeix un document del 1852 que parla de l’arribada dels Reis Mags a la ciutat.
Arxivat a