«La plaça de Castelló no és la plaça de Vic», diu el PP

El partit desferma la polèmica per un "striptease" de Pepet i Marieta en un concert

Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:52h
Un dels moments del concert, amb Josep Bordes nu.
Un dels moments del concert, amb Josep Bordes nu.
El PP de Castelló ha demanat explicacions al consistori castellonenc per un dels concerts programats aquest dissabte a la festa de l'aniversari de les Normes de Castelló -el codi que va establir les bases de la unificació ortogràfica de la llengua catalana en la seva varietat valenciana- en què el cantant de Pepet i Marieta, com sol ser habitual en els concerts del grup, va acabar una cançó despullant-se en l'escenari de la plaça Major.

La portaveu popular al consistori de Castelló, Begoña Carrasco, ha criticat la celebració de l'acte, que "en teoria era per promocionar l'ús del valencià, però que ha acabat mostrant la veritable cara i com pensen dels que estan darrere d'aquests esdeveniments, que són utilitzats com un pas més en l'estratègia de 'catalanitzar' la ciutat i atacar el marc constitucional i de convivència de tots els castellonencs", ha etzibat.

L'acte, organitzat per la plataforma Castelló per la Llengua, celebrava l'aprovació del codi de normes ortogràfiques que van establir la base de l'equiparació de la variant valenciana a la resta de la llengua catalana. La plataforma porta organitzant aquest acte des de fa set anys i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, governat pel PSPV i Compromís.
   
Segons ha denunciat el PP, "la cosa va anar degenerant i pitjor va ser a la nit, amb una actuació d'un grup musical -Pepet i Marieta- el líder va acabar despullant integralment, amb total impunitat". "L'alcaldessa Amparo Marco ha amagat el portal de Betlem i ha desterrat les casetes del mercat nadalenc per convertir la plaça Major de Castelló en la de plaça de Vic. Castelló no és això ni volem això per a Castelló", ha criticat Carrasco.