Capgirem Vic vol constituir el primer govern d'esquerres, rupturista i independentista

La formació presenta remarca que cal un canvi de govern per fiscalitzar els últims 40 anys de CiU

Durant la roda de premsa de presentació del manifest de Capgirem «Bastim l'alternativa»
Durant la roda de premsa de presentació del manifest de Capgirem «Bastim l'alternativa» | Capgirem Vic
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat el 29 de març del 2019 a les 10:52h
Capgirem Vic compromet a no governar ni fer pactes d'estabilitat amb la dreta i a constituir el primer govern d'esquerres, rupturista i independentista de Vic. Així ho va fer públic dimecres en una roda de premsa al Temple Romà de Vic, on va presentar el manifest "Bastim l'alternativa". Tal com explica la formació en una nota, el manifest s'estructura amb doble compromís públic.

D'una banda, Capgirem exposa que des del 2007 s'ha manat "gràcies a acords de govern i pactes d'estabilitat amb les autoanomenades esquerres"."Cal un canvi de govern per fiscalitzar aquests últims 40 anys. Cal obrir armaris i calaixos i posar al descobert les política duta a terme fins ara: el clientelisme, l'amiguisme i els tractes de favor", deia Carla Dinarès.

En aquest sentit, i fent referència al segon punt, la formació es compromet a canviar-ho tot i constituir el primer govern d'esquerres, rupturista i independentista de Vic per. "Cal anar més enllà d'un acord d'esquerres el dia després de les eleccions i les municipals són l'oportunitat d'avançar i de garantir aquest canvi real", apunten en el comunicat, remarcant que "és imprescindible que Capgirem esdevingui la primera força d'esquerres al consistori".

El manifest, que es pot consultar i adherir-s'hi a www.capgiremvic.cat, s'ha presentat amb més d'un centenar de signatures, s'ha fet en 7 idiomes (català, castellà, francès, anglès, pullar, xinès i àrab) i espera assolir les 250 adhesions. Capgirem Vic està treballant col·lectivament en el programa electoral per les eleccions del 2019, en el codi ètic i en bastir una candidatura que garanteixi una alternativa per l'Ajuntament de Vic. La propera assemblea oberta es farà el dissabte 15 de desembre a 2/4 de 10 del matí al local de la formació.
Arxivat a