Un de cada tres contractes signats a Osona durant el 2017 corresponen a la indústria

Creacció exposa les principals característiques que defineixen la contractació a la comarca

Sergi Castañé i Sandra Álamo, durant la presentació de l'estudi «Qui, on i com s'està contractant a Osona?»
Sergi Castañé i Sandra Álamo, durant la presentació de l'estudi «Qui, on i com s'està contractant a Osona?» | Creacció
Redacció
14 de desembre del 2018
Un de cada tres contractes signats a Osona el 2017 corresponen al sector industrial. Així ho va exposar aquest dimarts l'Observatori Socioeconòmic d'Osona, integrat dins de Creacció, en la presentació de l'estudi titulat "Qui, on i com s'està contractant a Osona?", que repassa les principals característiques que defineixen la contractació a la comarca.

La responsable, Sandra Álamo i el tècnic, Sergi Castañé, van explicar les conclusions d'una anàlisi feta a partir dels 45.300 nous contractes signats a Osona l'any 2017. Van destacar que més del 60% dels nous contractes en el sector industrial corresponen a ocupacions elementals. Més del 60% dels nous contractes a osonencs van ser per treballar a Vic o a fora de la comarca. Alhora, més del 60% dels nous contractes signats l'any 2017 van ser per ocupacions amb un risc elevat de ser automatitzables.

La indústria concentrava el 50% dels contractes per ocupacions en les quals només es requeria un baix nivell formatiu. D'aquests contractes, el 40% eren joves menors de 30 anys. Van remarcar que aquest fet "no és òptim, atès que la formació és un element clau". El 73% dels nous contractes a persones amb estudis primaris corresponen a feines automatitzables, però "la xifra baixa fins al 7% en el cas dels universitaris".
Arxivat a