​Vic dona la benvinguda al Nadal amb la Fira de Santa Llúcia i el Festival de la Infància

El certamen dedicat als infants se celebra a partir del 27 de desembre i té un preu únic de 5 euros

Maria Carme Bover, Benjamí Dòniga i Toni Ortiz a la roda de premsa de presentació de la Fira de Santa Llúcia i el Festival de la Infància de Vic que s'ha fet al Cafè de Lletres.
Maria Carme Bover, Benjamí Dòniga i Toni Ortiz a la roda de premsa de presentació de la Fira de Santa Llúcia i el Festival de la Infància de Vic que s'ha fet al Cafè de Lletres. | Adrià Costa
12 de desembre del 2018
La Fira de Santa Llúcia de Vic enceta aquest cap de setmana les activitats nadalenques a la ciutat. Aquest dissabte i diumenge, 15 i 16 de desembre, la plaça dels Màrtirs acollirà una vintena de parades amb productes relacionats amb el Nadal com pessebres i tions, a més de queviures. Tal com explicava el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, enguany s'han canviat els dies (dissabte i diumenge, en lloc de divendres i dissabte) a petició dels mateixos paradistes. Tot això es combina amb tallers de manualitats i activitats per als més petits.

La regidora de Turisme i Comerç, Maria Carme Bover, destacava que era un certamen organitzat pels mateixos comerciants per dinamitzar el comerç durant la campanya de Nadal a la zona. En aquest sentit, explicava que aquest diumenge és d'obertura comercial i el certamen atraurà més trànsit de persones. L'ajuntament col·labora amb la fira amb certes accions com l'elaboració de bastons per fer cagar el tió. "Desitgem molt èxit pels paradistes d'una fira que comença a tenir renom", concloïa Bover. Aquesta és l

Un festival pirata per als infants

D'altra banda, el recinte firal d'El Sucre acull un any més el Festival de la Infància a partir del 27 de desembre i enguany estarà ambientat en el món pirata. Tal com explicava el director, Toni Ortiz, el certamen estarà dividit en cinc espais. "Els mars del sud" acolliran la part "més moguda" amb activitats esportives, com futbol, bàsquet o voleibol; Anigami hi posarà la tirolina i l'escalada i la Guàrdia Urbana, un circuit de cotxes.

També hi haurà l'espai "el vaixell pirata" en què hi haurà dos vaixells "com si fos una batalla naval" i una sorrera per buscar el tresor pirata. D'altra banda, hi haurà "l'illa del tresor", una zona de manualitats de modelatge, de maquillatge, fang, etc. Aquí també hi haurà l'entitat Joguines sense fronteres, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra. Per als més petits, s'ha adaptat una ludoteca en l'espai "el petit galió".

Els espectacles infantils clouran les jornades a l'espai "La taverna dels espectacles" amb Els tres savis piteus (27 desembre), Animació amb Lluís Pinyot (28 desembre), Pirates i Bruixots (29 desembre), Contes de gel (30 desembre), el circ Peperoni (1 gener), màgia amb Jordi Pota (2 gener), i Els Pepsicolen (3 gener).

Un preu de 5 euros

"Com a novetat, hi haurà un únic preu d'entrada", deia Ortiz, apuntant que els menors de 3 anys i majors de 14 tindran l'entrada gratuïta. Anteriorment hi havia tarifes diferents. El director remarcava la importància d'una ambientació "a l'alçada" per tal que els infants es "puguin traslladar-se al món dels pirates". L'horari d'obertura és a les 4 de la tarda fins a les 8 del vespre del 28 de desembre al 3 de gener, excepte el 31 que està tancat.
Arxivat a