​Clara Roquet, nominada als Premis Gaudí per «Petra»

La cineasta i guionista de Malla, que ja ha guanyat tres guardons, podria recollir el quart en la gala del proper 27 de gener

Clara Roquet
Clara Roquet | Aj. de Malla
Redacció
12 de desembre del 2018
Nova nominació de Clara Roquet als Premis Gaudí. Amb tres guardons a la màniga, la cineasta de Malla opta aconseguir el quart amb el millor guió per la pel·lícula Petra coescrit amb Jaime Rosales i Michel Gaztambide. La gala de l'onzena edició dels premis se celebrarà el proper 27 de gener i premiaran 36 categories.

L'Acadèmia del Cinema Català, organitzadora dels guardons, ha fet la lectura pública de les nominacions aquest dimarts. Entre dos aguas, Viaje al cuarto de una madre i El fotógrafo de Mauthausen són les que tenen més nominacions (nou en total). Petra s'ha quedat en vuit.

Roquet ja va guanyar dos Gaudí per 10.000 km (millor guió i pel·lícula en llengua no catalana) i un per El Adiós (millor curtmetratge). També va estar nominada per Les Bones Nenes, aquest 2018, però no es va emportar el guardó.

El film nominat explica la història de la Petra, una noia que no sap qui és el seu pare perquè se li ha amagat durant tota la seva vida. Amb la mort de la seva mare, comença a buscar el seu pare. Durant aquest camí per conèixer la veritat, entra en contacte amb Lucas, fill de Jaume i Marisa. La història d'aquests personatges es va teixint en una espiral de maldat, secrets familiars i violència que els porta a tots al límit.