Albert Manchón: «Volem que Altoplast Automotive esdevingui una nova empresa»

El director general d'Altoplast System S.L.U apunta que la consolidació d'Altoplast Packaging i la creació de la nova empresa són els reptes de futur de la companyia

Albert Manchón és el director general d'Altoplast
Albert Manchón és el director general d'Altoplast | Josep M. Montaner
Carles Fiter
12 de desembre del 2018
Actualitzat el 13 de desembre a les 20:00h
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista el director general d'Altoplast Albert Manchón en la secció "Empresaris d'Osona". Aquesta vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI ALTOPLAST
Respon Albert Manchón, director general


- Breu història de l'empresa

- L'empresa es va fundar el novembre del 2008, en plena crisi, amb un soci industrial a Arbúcies. Dos anys després, el desembre del 2010, vaig comprar el 50% de les accions al meu soci i em vaig convertir en accionista únic d'Altoplast System S.L.U. Llavors ens vam traslladar a Taradell. En aquella època, teníem una nau de lloguer de 800 m2 i quatre empleats. Vam anar creixent, invertint, demanant crèdits a bancs i a la família, fins a arribar on som ara.

- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- L'empresa té la fàbrica principal a Hostalets de Balenyà, en una nau de més de 7.000 m2 i també té una segona planta productiva en una altra nau de 1.500 m2 on es fan peces entapissades per cotxes.

- Quina activitat desenvolupa Altoplast?

- Embalatge industrial retornable, amb plàstic i tèxtil, en principi per al sector de l'automòbil, tot i que cada vegada s'estan fent més projectes per al sector industrial. Alhora també es fabriquen peces per les portes dels cotxes. Això ho fa una nova divisió de l'empresa, que és Altoplast Automotive.

- Quant produïu anualment aproximadament?

- Es fabriquen unes 100.000 caixes de moltes mides i uns 15.000 contenidors grans plegables. També hi ha un continu de divisions tèxtils en molts teixits tècnics que serveixen per assegurar la posició de les peces a l'interior dels contenidors i caixes. La divisió tèxtil es complementa amb la divisió plàstica per treure el producte final. Està tot integrat i gairebé no externalitzem processos.

- Quant va facturar el 2017 i quant preveu facturar el 2018?

- El 2015 vam facturar 5,5 milions d'euros i el 2017 vam superar els 8,3. Això va suposar un creixement del 52%. Aquest any superarem els 8,5, i haurem consolidat d'aquesta manera el fort creixement que vam tenir el 2017. El pressupost del 2019 s'estima entorn dels 10 milions.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- Som aproximadament 100 empleats, amb totes les persones d'oficines titulades universitàries.

- Quin mercat té?

- Tenim les vendes dividides en el que s'anomena l'economia de les tres potes: Catalunya, Espanya, i la resta d'Europa, pràcticament en parts iguals.

- Quines necessitats té l'empresa pel que fa al perfil laboral i formatiu?

- Ho trobem tot. La situació geogràfica és molt bona. Sempre dic que el millor és tenir la planta productiva pròxima a una capital de comarca, i fora de Barcelona. Vic té universitat i és fàcil trobar gent preparada. Considero que és la comarca perfecta pel que fa al personal qualificat, amb ganes de treballar, respectuós i formal.

- Què demaneu a la comarca?

- No li demanem res en concret, simplement necessitem seguir el nostre camí, que ens deixin funcionar tranquil·lament. La nostra feina és ser competitius en preus i seguir donant un producte d'una qualitat considerada com a molt alta. L'objectiu és que les empreses continuïn tenint una percepció bona de nosaltres i que el mercat no es pari mai.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- Actualment l'empresa està dividida en dos tipus de productes: Altoplast Packaging (amb plàstic i tèxtil) i Altoplast Automotive (entapissat i fabricació de peces per a cotxes). El futur és que Altoplast Packaging es mantingui entre els 10-15 milions de facturació i que la nova divisió, Altoplast Automotive, esdevingui una nova empresa i sigui tan gran com la principal. Creiem que en el sector de peces d'automoció hi ha un gran camí per créixer. La nostra política és clarament la de fabricar, la vocació per fabricar. Algú haurà de fabricar alguna cosa en aquest país, no?
 

La nau d'Altoplast Automotive. Foto: Josep M. Montaner