L'exconseller Carles Mundó rep el Premi Justícia 2018 de la Generalitat

Va ser titular de Justícia durant dos anys i ara forma treballa al sector privat com a advocat, tasca que combina amb ser membre de la Comissió Jurídica Assessora

Carles Mundó, en una entrevista a NacióDigital
Carles Mundó, en una entrevista a NacióDigital | Adrià Costa
Joan Serra Carné / Oriol March
11 de desembre del 2018
El Govern ha decidit aquest dimarts distingir Carles Mundó amb el Premi Justícia 2018, la distinció més alta que atorga la Generalitat en aquest àmbit. L'exconseller del ram, dirigent d'ERC, treballa ara al sector privat després de ser destituït per l'aplicació de l'article 155 i fa uns mesos va ser nomenat membre de la Comissió Jurídica Assessora (CJA) juntament amb el també exconseller Francesc Homs.

Al decret de concessió del premi es destaca el tancament de la presó Model després de 113 anys de funcionament, la compleció del Codi Civil de Catalunya amb l'aprovació de la llei sobre obligacions i contractes, l'aprovació de la llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, i la posada en marxa del registre de parelles estables. Mundó, abans de ser conseller de Justícia, va ser secretari de Mitjans amb el tripartit.
 
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha destacat el pas per la presó durant un mes de Mundó juntament amb els altres membres del Govern, alguns dels quals encara es troben en situació de reclusió. L'exconseller va deixar la política abans que es constituís el Parlament, un cop celebrades les eleccions del 21 de desembre.

Medalles d'honor

El premi s'entregarà el divendres 11 de gener en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Justícia, Ester Capella. En la categoria de medalles d'or per serveis excepcionals, els guardonats són August Gil Matamala, Matilde Aragó, Rafael Calderón, Carme Guil, Rosa Torre, Luis del Castillo, Montserrat Raga, Jesús María Sánchez, Magda Oranich, Eladi Crehuet i Ramon Daví.

Les mencions honorífiques estaran dedicades a les periodistes Fàtima Llambrich, de TV3, i Rossi García, de l'agència EFE. La fundació Vicki Bernadet també apareix entre els premiats.