La pista de gel de Manlleu s'estrena amb més d'un miler de patinadors

El Badanadal celebra la majoria d'edat amb noves activitats com baixar amb un d'un dònut

Pista de gel torna a ser la principal atracció del Badanadal de Manlleu
Pista de gel torna a ser la principal atracció del Badanadal de Manlleu | Adrià Costa
12 de desembre del 2018
Actualitzat el 13 de desembre a les 16:54h
Uns 1.500 patinadors han estrenat aquest cap de setmana la pista de gel de la plaça Fra Bernadí de Manlleu. Així ho explicava el regidor de Promoció Econòmica Eudald Sellarès a través del seu Twitter. Enguany el Badanadal, que s'allarga fins al 7 de gener, arriba a la majoria d'edat. Un dels atractius del certamen és la pista de gel que consta de 1.000 metres quadrats de parc de gel, 650 dels quals són de pista gran i 100 de pista petita per als més menuts.

Enguany, com a novetat, a més de baixar amb trineu es pot fer amb dònut. Aquest cap de setmana passat hi va haver unes 600 baixades. A més, els horaris també s'han allargat els divendres fins a les 9 del vespre, i el diumenge s'han escurçat, fins a les 8.

La inversió de la pista de gel és d'uns 130.000 euros, 6.000 dels quals els aporta el MAB (Manlleu Associació de Botiguers). "S'ha convertit en un referent", deia el regidor a la roda de premsa de presentació, remarcant que "aquesta capacitat d'atracció turística també repercuteix en l'aspecte comercial". Precisament, a més de totes les activitats del Badanadal, els comerços de la ciutat ofereixen un sorteig.

El Pop-Up Express, a Can Patalarga

Entre les novetats d'enguany, també hi ha el canvi d'ubicació del Pop-Up Express. En la seva novena edició, "la botiga de botigues" canvia de lloc i s'ha instal·lat a Can Patalarga. A punt d'arribar els 10 anys és el tercer lloc, després de a Cal Vicari i després a plaça Fra Bernadí.

Amb l'etiqueta #cosescuques, l'objectiu és que "la iniciativa vagi augmentant i es diversifiqui amb més tamanys i més colors", explicava el regidor. A la nova edició hi participen 36 comerços de la capital del Ter. L'any passat es van gestionar 2.572 productes, dels quals se'n van vendre 947. Al primer cap de setmana s'han fet vendes per valor de 850 euros aproximadament. Entre aquestes dades i les persones que han patinat, Sellarès apunta el Badanadal comença amb unes "bones dades".
 

Enguany el Pop-Up Express s'ha instal·lat a Can Patalarga Foto: Adrià Costa

Arxivat a