Vic i Sant Tomàs gestionen per primera vegada conjuntament un centre cívic

El nou projecte que fomenta la inclusió social es vol obrir a altres centres de la ciutat amb diferents entitats

Durant la roda de premsa d'aquest dilluns al CCVic Santa Anna.
Durant la roda de premsa d'aquest dilluns al CCVic Santa Anna. | ACN
11 de desembre del 2018
El Centre Cívic de Santa Anna ha estrenat un nou model de funcionament. Des de fa una setmana, la gestionen conjuntament l'Ajuntament de Vic, titular dels centres cívics, i la Fundació Sant Tomàs. Durant la roda de premsa de presentació, el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, explicava que el projecte "és un pas més a la inclusió per a les persones amb discapacitat intel·lectual".

"Per nosaltres és un espai idoni per ser-hi com a entitat", ja que "és on batega el dia a dia de la ciutat i la societat". En aquest sentit Ramírez apuntava que Sant Tomàs participa en la gestió d'activitats i del dia a dia amb una desena d'usuaris i els seus educadors. Per exemple, han assumit la consergeria del centre. "Aquesta col·laboració ha de permetre guanyar en eficiència i eficàcia", deia el president, remarcant que "és una oportunitat per atendre les persones de Sant Tomàs més a prop", ja que molts d'aquests fins ara havien d'anar fins al Centre Ocupacional de Manlleu i Calldetenes. És el cas d'en Quico Domènech, que es mostra satisfet pel canvi. "Estic més a prop de casa", apunta.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra es mostrava satisfeta per poder tirar endavant aquesta "primera iniciativa" i d'aquesta manera "treballar per una ciutat cohesionada, accessible i oberta per tothom". També posava en valor els centres cívics per ser un "punt de trobada i cohesió" i anunciava que la iniciativa es pot podria implantar en els demés centres de la ciutat cogestionats per altres entitats.

L'educadora del centre ocupacional, Montse Ropero, explicava que la principal finalitat "és ser agents actius dins la comunitat" i dins del projecte s'ajunten dues mirades: "la comunitat i l'anhel de les persones amb discapacitat que tenen ganes de participar". "La nostra idea és tenir la màxima autonomia dins d'aquesta comunitat per empoderar-nos i tenint el centre cívics més a prop de casa".

A més de la gestió del centre, per exemple, col·laboren amb altres entitats del barri (geganters, puntaires...) i ja han començat a col·laborar amb l'entitat Joguines sense fronteres. "S'han organitzat com equip i s'han repartit les tasques entre tots", concloïa Ropero.

Per acabar, Erra explicava que l'espai ha estat adequat i millorat per l'alumnat de la Casa d'Oficis de l'Ajuntament, destacant que "el projecte ha donat oportunitats a tothom".
Arxivat a