​Pols entre Peraire i Juvanteny per la candidatura d'ERC a l'alcaldia de Prats de Lluçanès

El batlle i la primera tinent d'alcaldia van acordar el 2014 que ella renunciava a unes primàries per les municipals del 2015 amb la condició de poder encapçalar les de 2019

Isaac Peraire i Montse Juvanteny
Isaac Peraire i Montse Juvanteny | Aj. Prats de Lluçanès
11 de desembre del 2018
Actualitzat el 15 d'abril del 2019 a les 15:38h
Polèmica a Prats de Lluçanès per decidir qui ha d'encapçalar la llista d'ERC a l'alcaldia. Tal com avançava El Món l'actual alcalde Isaac Peraire ha trencat un pacte que acordava que Montse Juvanteny encapçalaria la llista a les eleccions municipals del 2019. L'acord es remunta al 2014, quan Peraire volia repetir com a cap de llista per les municipals del 2015, però Juvanteny també s'hi volia presentar. 

Davant d'aquest fet es va pactar que ella renunciaria a unes primàries i a encapçalar el partit amb la condició que ho pogués fer el 2019. En aquest acord hi va intervenir la secretària general del partit Marta Rovira. El 2015, ERC va guanyar les eleccions desbancant l'alcalde de CiU Lluís Vila per 152 vots. Peraire encapçalava la llista i Juvanteny anava com a número 2.

A principis d'aquest març, Peraire va anunciar que volia repetir com alcaldable als comicis de 2019 malgrat el pacte, una opció que va ratificar aquesta setmana passada. Davant d'aquests fets tres membres de la direcció local, entre aquests Juvanteny com a presidenta, van renunciar. En declaracions a Osona.com, Juvanteny apunta que "s'ha respectar l'acord" que es va signar per tots dos el passat 2014.

Juvanteny es remet "a l'acord" i Peraire "a la gent"

Com que l'executiva local està dissolta, la comarcal ha convocat pel 19 de desembre una assemblea local de militants (formada per una quinzena de persones) perquè escullin una nova executiva i un nou cap de llista. Qui cedirà és la gran incògnita, ja que Juvanteny "es remet a l'acord" i Peraire ja té els avals a punt per a les primàries.

"No és una opció que m'he plantejat perquè em pensava que es compliria l'acord", afegeix Juvanteny, mostrant-se "sorpresa i decebuda" pels fets. En aquest sentit, demana que el partit també intervingui ara tal com va fer el 2014. Per la seva banda, Isaac Peraire, també responsable d'organització d'ERC, no entra a fer valoracions i remarca que "es remet a la gent" a l'assemblea del 19.
Arxivat a