Albert Pujol es proclama campió d'Espanya de trail

Eugeni Gil i Sheila Avilés també pugen al podi de la Falco Trail murciana

Albert Pujol, nou campió d'Espanya de Trail
Albert Pujol, nou campió d'Espanya de Trail | RFEA
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:10h
Aquest dissabte la localitat murciana de Cehegín va acollir el campionat d'Espanya de trail running organitzat per la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA). 92 participants en categoria elit estaven inscrits a la Falco Trail, de 48,9 quilòmetres i un desnivell de 3.100 metres. El més ràpids de tots ells ha estat Albert Pujol amb un temps de 4:35.43 i un premi afegit: aconseguir dorsal per al mundial de trail que organitza la IAAF a Portugal el 2019.

El corredor de Taradell es va imposar en la disciplina de marató per davant d'Eugeni Gil (4:37.44) i del càntabre Borja Fernández (4:39.34), aconseguint d'aquesta manera un dels triomfs més importants de la seva trajectòria esportiva i que li permetrà despuntar a l'escena internacional el proper mes de juny.

En categoria femenina Sheila Avilés (5:19.21) també va pujar al podi però es va haver de conformar amb la tercera posició. La cursa la va guanyar amb solvència per Azara García (5:04.50) per davant de Gemma Arenas (5:11.47).

El campionat d'Espanya s'ha disputat tot just 9 mesos després de la seva darrera edició i és considerat com una cita de la temporada 2019. D'aquesta manera, el títol d'Albert Pujol es mantindrà vigent, com a mínim, fins al 2020.