Polèmica amb el regidor Dòniga per aturar inspeccions de sanitat durant el Mercat Medieval de Vic

Capgirem Vic demana la "dimissió immediata" i ERC "explicacions" per l'actuació del responsable de Fires i Mercats

Benjamí Dòniga, durant un ple de Vic
Benjamí Dòniga, durant un ple de Vic | Josep M. Montaner
Redacció
10 de desembre del 2018
L'oposició de l'Ajuntament de Vic, Capgirem Vic i ERC-Som Vic, han demanat explicacions al regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, per aturar inspeccions de sanitat a les parades d'alimentació durant el Mercat Medieval de Vic. Tal com explica Capgirem en un comunicat, els fets es remunten al dijous 6 de desembre, quan Dòniga "va exigir a crits" a una tècnica municipal que vetllava pels temes de sanitat de cada fira que aturés les inspeccions regulars a les parades. Això es va produir "en un punt àlgid" de visitants enmig de la zona del mercat destinada a expositors i tavernes. Per això la formació demana "la destitució immediata" de Dòniga després d'aquests fets.

En aquest sentit, insten a l'alcaldessa Anna Erra que es pronunciï sobre l'actuació de Dòniga; i pregunten al regidor de Salut Josep Arimany com és que de l'OFIM (Organisme de Fires i Mercats) es pot ordenar aturar les inspeccions de sanitat de les parades, tenint en compte que depèn de l'àrea de Salut. ERC, a través d'una piulada, demana explicacions a Erra per uns fets "prou greus", ja que el regidor va impedir "amb agressivitat les inspeccions".

Tot i que Dòniga no ha volgut fer declaracions a Osona.com pel seu Twitter apuntava que Anna Erra no s'havia de justificar per fets dintre l'autonomia de la seva regidoria i que "aclarirà quan s'escaigui". Per la seva banda, en declaracions a Osona.com, des de l'equip de govern remarquen que "en cap moment s'ha posat en risc la salubritat i s'han fet tots els controls pertinents".

Arxivat a