El Badanadal de Manlleu arriba a la majoria d'edat consolidat i amb noves activitats

L'esdeveniment nadalenc de la capital del Ter arrenca aquest dissabte 8 de gener i s'allarga fins al 7 de gener

Durant la roda de premsa de presentació al nou espaí Pop-Up Express.
Durant la roda de premsa de presentació al nou espaí Pop-Up Express. | Aj. de Manlleu
06 de desembre del 2018
Actualitzat el 13 de desembre a les 16:55h
La pista de gel ja està instal·lada a la plaça Fra Bernadí de Manlleu. El Badanadal, que arrenca aquest dissabte 8 de desembre fins al 7 de gener, arriba a la 18a edició amb "un model consolidat" i sent "un referent". Així ho destacava el regidor de Promoció Econòmica Eudald Sellarès durant la roda de premsa de presentació.

En total hi haurà 1.000 metres quadrats de parc de gel, 650 dels quals són de pista gran i 100 de pista petita per als més menuts. "Com a novetat aquest any es podrà baixar amb dònut", deia Sellarès. Els horaris s'allargaran els divendres fins a les 9 del vespre, i el diumenge s'escurçaran, fins a les 8. El regidor remarcava que ha tingut un cost 130.000 euros, 6.000 dels quals els aporta el MAB (Manlleu Associació de Botiguers). "S'ha convertit en un referent", deia el regidor, remarcant que "aquesta capacitat d'atracció turística també repercuteix en l'aspecte comercial".

A més d'això, també hi ha altres activitats com el tercer concurs d'aparadors de Manlleu que organitza el MAB, en què hi participen 16 establiments. "La temàtica és el color verd, que té origen nadalenc", apuntava el regidor. Des del MAB, el seu president Enric Rosés explica que enguany impulsen la campanya "Rasca i Guanya", "una campanya de continuïtat que ha agradat sempre". Aquest any se sorteja dos vals de 1.000 euros, 2 de 500 euros i 20 de 100 euros. Rosés destacava que la millor opció "era donar el rpemi a més d'una persona". A més de tot això, també poden tocar 4.000 entrades per la pista de gel.

"Ens agradaria superar les dades de l'any passat o igualar-les", deia Sellarès. El 2017, més de 15.000 persones van patinar a la pista de gel de Manlleu, més de 6.000 van baiar amb trineu i més de 4.000 van participar van gaudir de la ludoteca i el Casal de Nadal. Aquest any s'incorpora la venda d'entrades per Internet, ja que "normalment hi ha moltes cues".

El Pop-Up Express, a Can Patalarga

Entre les novetats d'enguany, també hi ha el canvi d'ubicació del Pop-Up Express. En la seva novena edició, "la botiga de botigues" canvia de lloc i s'ha instal·lat a Can Patalarga. A punt d'arribar els 10 anys "és el tercer lloc, primer a Cal Vicari i després a plaça", deia el regidor. "L'espai de la plaça era un espai molt recurrent i teníem la necessitat de canviar", afegia.

Sellarès explicava que s'ha fet un treball amb els comerços per trobar productes "més exclusius, nadalencs i de festa". Amb l'etiqueta #cosescuques, "la nostra idea és que la iniciativa vagi augmentant i es diversifiqui amb més tamanys i més colors". A la nova edició hi participen 36 comerços de la capital del Ter. L'any passat es van gestionar 2.572 productes, dels quals se'n van vendre 947. "És una botiga de botigues, un showroom per conèixer els productes dels comerços de Manlleu", recordava el regidor.

Recull de galeries de fotos del Badanadal de Manlleu

Pista de gel de la plaça Fra Bernadí, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a