El bon temps fa preveure un Mercat Medieval de Vic multitudinari

El certamen se celebra durant quatre dies, del 6 al 9 de desembre, i destaca la recreació teatral de "L'Assalt de l'Altarriba" que estrena nous espais

El Mercat Medieval, en una imatge d'arxiu.
El Mercat Medieval, en una imatge d'arxiu. | José M. Gutiérrez
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:41h
Els carrers del centre històric de Vic, com cada any, retornen a l'edat mitjana del 6 al 9 de desembre amb el Mercat Medieval de Vic. Una cita, la 23a edició, que preveu acollir milers de persones per les bones previsions de temps. L'any passat, es va comptabilitzar més de 370.000 visites d'arreu de Catalunya i un impacte econòmic d'uns 30 milions d'euros. Molts d'aquests venen a Osona per dos grans reclams: el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves. És el segon cap de setmana (i últim) que la petita localitat acull el certamen que preveu superar els 70.000 visitants.


Pel que fa a Vic, com cada any els carrers vestits per a l'ocasió acullen parades d'artesanies i queviures, grups de música, passacarrers i tavernes. Les activitats preparades i les ubicacions són similars a les anteriors edicions. En total es compta amb 358 parades de tot tipus distribuïdes per la ciutat, a més dels dos socs d'inspiració àrab (al Parc Jaume Portell i a la plaça Gerbert d'Orlhac).

La plaça dels Màrtirs i la plaça Santa Eulàlia aglutinen la varietat d'activitats adreçades al públic familiar, com titelles, atraccions i tallers... Les tradicionals exposicions d'aus rapinyaires es podran veure a la plaça dels Màrtirs. Tampoc no hi faltarà el campament medieval de la zona de les Adoberies, amb la recreació d'oficis (bufador de vidre, talla de fusta, pergamí, terrisser...).

Pel que fa a la mobilitat, una de les actuacions més destacades és la prohibició al trànsit rodat pel Portalet durant tot el mercat. A banda dels aparcaments municipals i privats de la ciutat, els serveis de tren i autobús de línia amb Barcelona es reforçaran fins al dia 10 de desembre.

L'Assalt de l'Altarriba, consolidat

La fira que torna amb la recreació teatral de L'Assalt de l'Altarriba, que s'ha convertit en un element indestriable del Mercat. El recorregut teatral, basat en fets històrics que van tenir lloc a la capital, es podrà veure en dos nous espais emblemàtics: el pati de la Casa Sacerdotal i l'Albergueria. L'obra ha esdevingut un referent cultural pels visitants de la fira i, des de l'organització, es xifra que unes 2.000 persones van passar pels diferents espais el passat 2017.

La resta d'escenaris són el claustre de la Casa de Convalescència, el pati de la Creu de l'Antic Hospital de la Santa Creu, l'Orfeó Vigatà, la Casa Bojons i el Temple Romà. En el recorregut teatral hi participen una cinquantena d'actors que recorren tota la ciutat amb escenes que parlen d'amor, odi, traïció, sang i fetge. Les entrades per accedir a les vuit escenes valen un euro i es poden comprar a cada espai 30 minuts abans o al punt d'informació a la plaça Gerbert d'Orlhac.
 

Consulta el mapa dels aparcaments

Consulta tota la programació

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic dels darrers anys

Una de les escenes de L'Assalt de l'Altarriba Foto: Joan Parera

Arxivat a