Bones previsions pel sector turístic d'Osona pel pont de la Puríssima

El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves són els dos grans reclams

El públic de la 38a Fira de l'Avet d'Espinelves comprant avets i plantes de Nadal.
El públic de la 38a Fira de l'Avet d'Espinelves comprant avets i plantes de Nadal. | ACN
Redacció
05 de desembre del 2018
Les comarques de muntanya de la Catalunya Central encaren un pont de la Puríssima amb una previsió d'ocupació que qualifiquen de molt bones, semblants a les de l'any passat. És el cas d'Osona que es converteix, com és habitual, en un destí turístic pel Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves. Els dos esdeveniments solen atraure cap a 350.000 persones a la comarca i, per tant, acaben revertint en uns bons nivells d'ocupació.

Les últimes dades d'assistència del Mercat Medieval de Vic, elaborades l'any passat per una empresa externa eleven els visitants a 350.000 (200.000 únics) i les xifres estimades de visites a la Fira de l'Avet es mouen entre les 60.000 i les 80.000 persones.

Des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona han explicat que pel pont, les habitacions de Vic estaran plenes i es penjarà el cartell de complet durant tots els dies, no només amb clients que són comerciants i paradistes que venen de fora, sinó també per turistes que visiten la ciutat i la comarca.

El client majoritari dels hotels de la Catalunya Central és l'empresari i, per aquest motiu, l'ocupació sol ser baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. Per contra, pel sector turístic rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l'any.
Arxivat a