El ple de Vic demana l'abolició de la monarquia espanyola

Anna Erra fa una declaració institucional en suport als presos polítics que han iniciat una vaga de fam

El ple de Vic votant l'abolició de la monarquia.
El ple de Vic votant l'abolició de la monarquia. | Josep M. Montaner
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:11h
El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dimecres va demanar l'abolició de la monarquia espanyola. Així ho recull la moció que va presentar el PDECat de suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l'agenda social i la recuperació de la convivència. Aquest text, impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), demana, entre altres, l'abolició de la monarquia "caduca i antidemocràtica". Molts ajuntaments d'Osona ja han votat en aquest sentit, com Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Prats de Lluçanès.

Des d'ERC, Josep M. Diéguez va remarcar que "l'alliberament social i nacional" havien d'anar "agafats de la mà". En aquest mateix sentit, es va posicionar Arnau Martí de Vic Per a Tots que va apuntar que era una "instància al diàleg i de defensa de la institució".

Per la seva banda, Joan Coma de Capgirem Vic va apuntar que s'abstindrien perquè "instar a l'Estat i ningú és el mateix" i que "no ens interessa dialogar per les engrunes de l'autonomia i en termes del 78 perquè sabem que aquest diàleg és el de la submissió". Josep Anglada de Plataforma Vigatana va votar-hi en contra perquè la moció no era "la millor solució per aprofundir en el diàleg". 

La regidora d'Unió Carme Bover i el regidor no adscrit Benjamí Dòniga també van votar-hi a favor. Al ple no hi era present el primer tinent d'alcalde Josep M. Arimany.

Suport als presos que fan vaga de fam

L'alcaldessa va encetar el ple volent fer una declaració institucional per donar suport a la vaga de fam que van emprendre Jordi Sánchez i Jordi Turull des de dissabte; "una acció pacífica que vol remoure consciències". Durant el plenari es va conèixer la notícia que Joaquim Forn i Josep Rull s'hi havien sumat i l'alcaldessa ho va voler deixar palès al final de la sessió. "Tot l'escalf, suport i valentia", va cloure Erra.
 

Anna Erra, durant el ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a