Osona Cuina celebra el 20è aniversari

El col·lectiu encara aquesta nova etapa amb l'objectiu de seguir potenciant el producte del territori i obrir el ventall a d'altres

Durant la celebració del 20è aniversari d'Osona Cuina.
Durant la celebració del 20è aniversari d'Osona Cuina. | Osona Cuina
Redacció
04 de desembre del 2018
Osona Cuina està d'aniversari: celebra el 20è aniversari. El col·lectiu de restaurants de la comarca es va crear el 1998 per convertir el territori en un dels referents gastronòmics de Catalunya. Durant aquest temps s'han portat a terme accions de promoció arreu del territori per posar en valor la cuina de temporada i els productes de la zona, com el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra.

Ara, els històrics fundadors, com Josep Girbent d'El Boccatti, Nandu Jubany de Can Jubany, Joan Font de l'Estanyol i Manel Molera de Torres Petit, passen el relleu als joves cuiners del col·lectiu. Precisament a finals d'aquest novembre, se'ls va fer una festa d'homenatge.

En declaracions a Osona.com, Jordi Arumí de l'Arka i que ara encapçala Osona Cuina recull el testimoni amb "nervis" i explica que es vol "seguir potenciant el producte i també obrir el ventall" a d'altres que s'estan recuperant, com per exemple el xai. "Osona és ric en producte i juntament amb Osona Terra continuarem venent la cuina i el producte", conclou.

També formen part del col·lectiu Eduard Aliberch de Cal Jutge, Albert Reniu de Ca l'U, Marc i Gil Currius d'El Barecu, Oriol Sala d'El Gravat, Toni Sala de la Fonda Sala, Víctor Torres de les Magnòlies, Santi Masallera de Ca la Teresona, i un dels històrics: Ignasi Camps de Ca l'Ignasi. A Osona Cuina s'hi han afegit Ca la Cinta de l'Alou, de Sant Agustí de Lluçanès, i el Ferrer del Tall de Vilanova de Sau.

Els esdeveniments més coneguts que porta a terme el col·lectiu és el Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, i els sopars gastronòmics centrats en els productes de la comarca.