Sis preguntes amb resposta sobre la reubicació de l'antena del carrer de Sant Fidel

Anna Erra anuncia que es desmantellarà l'estructura aquest estiu

L'antena de Sant Fidel.
L'antena de Sant Fidel. | Josep M. Montaner
01 de gener del 2019
Actualitzat el 06 de març a les 10:37h
La polèmica antena del carrer de Sant Fidel passarà a la història. Així es va explicar des de l'Ajuntament de Vic en una audiència pública a finals d'aquest novembre. Osona.com fa un recull a través de les sis pregutnes:

- Quan?

- "A partir d'aquest estiu l'antena de Sant Fidel passarà a la història". D'aquesta manera l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va anunciar que l'estiu del 2019 es desmantellarà l'estructura.

- On?

- L'antena es dividirà en tres emplaçaments: al carrer Indústria núm. 3 (a l'edifici d'Incasòl), l'església del Carme, i als jutjats de Vic. Erra remarcava que "no pot ser que n'hi hagi una de tan concentrada" i, per tant, "és de justícia" que tota la ciutadania es "corresponsabilitzi" del repartiment de l'estructura.

- Quines companyies hi operen?

- L'antena de Sant Fidel dona cobertura a tot el centre de la ciutat amb les quatre grans companyies: Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.



- I les antenes Rescat i Spyca?

- Ja estan reubicades des de fa relativament poc. Aquestes garanteixen la comunicació amb els serveis d'emergència catalans (Mossos, Bombers i Guàrdia Urbana) i espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional).


- Quan hi va haver el compromís polític?

- El febrer de 2016 tots els partits polítics de l'Ajuntament de Vic van votar una moció on s'instava a reclamar a Telefónica la retirada de l'antena del carrer Sant Fidel i la seva reubicació. No serà una realitat fins d'aquí a tres anys després.

- Quantes ubicacions hi ha a Vic?

- A Vic, actualment hi ha 16 ubicacions d'antenes que donen cobertura a tota la ciutat. Amb els nous emplaçaments que sorgiran del desmantellament de l'antena del carrer Sant Fidel, n'hi haurà 18.
 

L'antena de Sant Fidel. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a