​El Consorci del Lluçanès aprova construir una formatgeria col·lectiva

El projecte es construirà a Santa Creu de Jutglar

Està previst que es construeixi en el terreny annex al Consorci del Lluçanès
Està previst que es construeixi en el terreny annex al Consorci del Lluçanès | Consorci del Lluçanès
Redacció
05 de desembre del 2018
El Consell General del Consorci del Lluçanès va aprovar la setmana passada l'inici de l'expedient de contractació per construir una formatgeria i un obrador comunitari a Santa Creu de Jutglar. Aquesta acció s'inclou en el pressupost del 2019, de 991.008,46 euros.

Tal com explica el Consorci en una nota, la formatgeria és un projecte innovador que pretén dinamitzar el món rural i sector primari a través de la generació d’ocupació, formació i naixement de noves empreses. Es tracta, doncs, d’un espai pensat per a realitzar la part pràctica de la formació del curs de formatgeria artesana que s’organitza des del Consorci i a la vegada ser un obrador comunitari en què els seus usuaris podran utilitzar els espais per a desenvolupar el seu propi projecte empresarial en el món del formatge.

S’està treballant perquè la seva ubicació sigui en un terreny annex al Consorci del Lluçanès, cedit per l’Ajuntament d’Olost, i compta amb la col·laboració i implicació de la Diputació de Barcelona i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya a través del projecte PECT “BCN Smart Rural”.
Arxivat a