Metges del Consorci Hospitalari de Vic amenacen amb més mobilitzacions

Després d'una setmana de vaga, els facultatius no descarten tornar a fer vaga si no s'arriba a un acord

Metges del CHV, aquest divendres a la plaça Major de Vic.
Metges del CHV, aquest divendres a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:40h
Els metges del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), i de la resta de centres concertats, no descarten tornar a fer vaga o altres mobilitzacions per exigir una millora de les condicions laborals i de treball. "No ens aturarem, no podem aturar-nos", explicava Mercè Jiménez, del sindicat de Metges de Catalunya, a Osona.com, durant la mobilització d'aquest divendres.

Una cinquantena de facultatius recorrien els carrers de Vic per reivindicar les seves queixes. Aquestes van des de la sobrecàrrega de treball i falta d'efectius per cobrir la feina. "Això suposa una sobrecàrrega per treballar i un risc pel malalt", explicava Jiménez. A més, recordava que "amb les retallades no es van substituir cap metge que es jubilés o estigués de baixa, mentre es van gastar els diners amb la contractació de més directius".

En aquest sentit, des del col·lectiu també demanen una implicació del Departament de Salut perquè es destinin més recursos als hospitals. "No és que no hi hagi metges és que no volen treballar per 12 euros l'hora", reblava. Durant aquesta setmana s'han de reunir amb els sindicats i tenen la intenció de seguir amb mobilitzacions si no s'arriba a un acord.

Un conveni que no els satisfà

Des del Consorci Hospitalari de Vic remarquen que fa unes setmanes que s'ha rubricat signatura del II Conveni Col·lectiu dels Hospitals d'Aguts, Centres d'Atenció Primària, Centres Sociosanitaris i Centres de Salut Mental concertats amb el Servei Català de la Salut per al període 2017-2020. Un conveni que ha estat aprovat pels sindicats CCOO, UGT i SATSE –tots els majoritaris, a excepció de Metges de Catalunya– i per les patronals CAPSS, UNIÓ i ACES que agrupen els hospitals i centres de salut i atenció social concertats de Catalunya.

"És un conveni que s'ha signat amb altres col·lectius; en volem un pels metges, que se'ns ha carregat amb més hores" deia Jiménez, exemplificant que "els altres tenen torn, nosaltres no".

Arxivat a