Sanitat

Metges del Consorci Hospitalari de Vic amenacen amb més mobilitzacions

Després d'una setmana de vaga, els facultatius no descarten tornar a fer vaga si no s'arriba a un acord

per Carles Fiter , 3 de desembre de 2018 a les 11:36 |
Metges del CHV, aquest divendres a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els metges del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), i de la resta de centres concertats, no descarten tornar a fer vaga o altres mobilitzacions per exigir una millora de les condicions laborals i de treball. "No ens aturarem, no podem aturar-nos", explicava Mercè Jiménez, del sindicat de Metges de Catalunya, a Osona.com, durant la mobilització d'aquest divendres.

Una cinquantena de facultatius recorrien els carrers de Vic per reivindicar les seves queixes. Aquestes van des de la sobrecàrrega de treball i falta d'efectius per cobrir la feina. "Això suposa una sobrecàrrega per treballar i un risc pel malalt", explicava Jiménez. A més, recordava que "amb les retallades no es van substituir cap metge que es jubilés o estigués de baixa, mentre es van gastar els diners amb la contractació de més directius".


En aquest sentit, des del col·lectiu també demanen una implicació del Departament de Salut perquè es destinin més recursos als hospitals. "No és que no hi hagi metges és que no volen treballar per 12 euros l'hora", reblava. Durant aquesta setmana s'han de reunir amb els sindicats i tenen la intenció de seguir amb mobilitzacions si no s'arriba a un acord.

Un conveni que no els satisfà


Des del Consorci Hospitalari de Vic remarquen que fa unes setmanes que s'ha rubricat signatura del II Conveni Col·lectiu dels Hospitals d'Aguts, Centres d'Atenció Primària, Centres Sociosanitaris i Centres de Salut Mental concertats amb el Servei Català de la Salut per al període 2017-2020. Un conveni que ha estat aprovat pels sindicats CCOO, UGT i SATSE –tots els majoritaris, a excepció de Metges de Catalunya– i per les patronals CAPSS, UNIÓ i ACES que agrupen els hospitals i centres de salut i atenció social concertats de Catalunya.

"És un conveni que s'ha signat amb altres col·lectius; en volem un pels metges, que se'ns ha carregat amb més hores" deia Jiménez, exemplificant que "els altres tenen torn, nosaltres no".

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació