​El carrer de la Riera de Vic, Punt d'Interès Artesanal

La Generalitat de Catalunya atorga aquesta distinció pel comerç de proximitat, qualitat i amb peces úniques

La Generalitat declara el carrer de la Riera de Vic com a Punt d'Interès Artesanal.
La Generalitat declara el carrer de la Riera de Vic com a Punt d'Interès Artesanal. | Adrià Costa
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat el 04 de desembre a les 10:43h
El carrer de la Riera de Vic ha estat declarat Punt d'Interès Artesanal pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Un reconeixement que acredita la revitalització i dinamització del centre històric amb la concentració en aquest carrer de tallers d'art, artesanals i de disseny d'oficis ben diversos. Precisament, es va activar fa 6 anys amb el projecte "Espais en Transició".

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la regidora de Comerç, M. Carme Bover, remarcava, en la roda de premsa, que "estem davant d'un cas d'èxit pel comerç de la ciutat de Vic" aconseguit gràcies a un gremi de comerciants molt ben preparats i un carrer molt rellevant del centre històric.

En la mateixa línia, el president de Vic Comerç, Toni Brachs, va mostrar-se content per la distinció obtinguda que situa Vic com a un dels set espais d'interès artesà de Catalunya. El reconeixement identifica Vic com una ciutat amb llarga tradició artesana i marca la diferència amb d'altres ciutats, ja que s'especialitza i es destaca un tret singular del comerç de proximitat.
 

Un comerç del carrer de la Riera amb el distintiu d'Artesania de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Amb aquesta acredtiació s'obtindran ajuts des la Generalitat i el carrer de la Riera s'inclourà en la ruta de la Setmana de l'Artesania Catalana, una jornada en què els tallers obren les portes per ensenyar què s'elabora en aquest nou Punt d'Interès Artesanal del país.

Una vintena de negocis en 6 anys

Les responsables de BB Intervencions, Bet Parramon i Belén Altienza, van recordar l'inici del projecte Espais de Transició, promogut per l'Ajuntament, i que va néixer el 2012 amb l'objectiu de promoure la rehabilitació de barris a partir de la reactivació d'espais comercials. En 6 anys, s'han obert 19 negocis nous i es culmina amb l'obtenció d'aquest reconeixement que consolida la iniciativa.

Les responsables d'Nquart Leather, Sandra Noemí Quilez i Anna Pradell, líders de la iniciativa, van exposar de quina manera s'havia arribat a aquest reconeixement. "Després d'informar-nos i visitar els diferents tallers que convivim al carrer, es va fer una memòria que es va presentar a Vic comerç, on va començar tot" va explicar Quilez.

Tots els comerços que conviuen al carrer de la Riera s'han mostrat molt contents amb la distinció de Punt d'Interès Artesanal de Catalunya i confien que es reflecteixi en termes de turisme.
 

M. Carme Bover, Sandra Noemí Quilez, Toni Brachs, Anna Pradell, Bet Parramon i Belén Altienza Foto: Aj. de Vic