​60.000 euros en beques a la UVic-UCC

La universitat i l'Obra Social la Caixa renoven el conveni

Joan Masnou i Jaume Masana, aquest dimarts
Joan Masnou i Jaume Masana, aquest dimarts | UVic-UCC
Redacció
28 de novembre del 2018
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l'Obra Social "la Caixa" han renovat avui el conveni de col·laboració per dotar el Fons de Beques Socials amb 60.000 euros per aquest curs 2018-2019. El rector Joan Masnou i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, van rubricat l'acord aquest dimarts al Rectorat. És el tercer any que l'entitat financera farà una aportació de 30.000 euros al fons social de la UVic-UCC, alhora que la Universitat farà una aportació dels 30.000 restants.

Aquesta convocatòria d'ajuts s'obre a tots aquells estudiants matriculats a la UVic amb bon expedient acadèmic que per motius econòmics, socials o familiars es troben en una situació econòmica vulnerable que fa perillar la continuïtat dels seus estudis. Amb aquestes ajudes, "assegurem que tots els estudiants de la UVic tinguin el suport i l'acompanyament necessari per seguir els seus estudis, independentment de la seva situació econòmica", explicava el rector de la UVic-UCC, Joan Masnou. Per la seva banda, Jaume Masana subratllava que "des de CaixaBank i la Fundació Bancària "la Caixa" donem suport als joves perquè la formació que reben avui es transformi en progrés i benestar social el dia de demà ".

Gràcies a aquest fons, es podran concedir ajuts de fins a un 40% de l'import dels crèdits matriculats en funció de la situació econòmica i familiar de l'estudiant, per un import màxim de 2.000 euros.

Aquestes beques s'afegeixen a les que concedeix la Universitat amb fons propis i que s'atorguen en base a diversos criteris, l'excel·lència acadèmica, la mobilitat o la situació econòmica de l'estudiant. N'hi ha per a pràctiques externes no curriculars; les beques per a mobilitat; les beques Sí-Sí, que permeten estudiar i treballar alhora; les beques al talent educatiu –per a Infantil i per a Primària–; al talent en recerca i, finalment, les destinades al talent esportiu.