Gemma Vivet: «Internacionalment estem difonent el saber fer de Gepork en termes de genètica»

Qüestionari a la directora general del Grup Gepork

Gemma Vivet és la directora general de Gepork
Gemma Vivet és la directora general de Gepork | Josep M. Montaner
Carles Fiter
28 de novembre del 2018
Actualitzat el 12 de desembre a les 10:13h
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista la directora general del Grup Gepork Gemma Vivet en la secció "Empresaris d'Osona". Aquesta vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI GRUP GEPORK
Respon Gemma Vivet, directora general


- Breu història de l'empresa

- Grup Gepork opera al mercat de la veterinària des del 1979. Inicialment l'empresa va centrar la seva activitat en la inseminació artificial porcina, essent els pioners al mercat espanyol. La primera seu del grup va ser a Roda de Ter; i l'any 1981 ens vàrem instal·lar a les oficines del carrer Nou de Vic. El 1992 ens vam traslladar a les Masies de Roda, a una finca rodejada de natura on actualment hi ha la seu del Grup Gepork, la finca El Macià.

La nostra vocació per orientar-nos al servei al client va fer que ens especialitzéssim en dues línies de negoci diferents: Gepork (1979), dedicada al sector ramader i Centauro (1992), orientada al servei de distribució de productes zoosanitaris per a clíniques veterinàries. Inicialment, sota la marca Gepork, distribuïm medicaments per a animals de producció. Quan els laboratoris van iniciar-se amb els medicaments per a petits animals, va fer que, ens iniciéssim en la distribució de medicaments per a clíniques veterinàries. El tercer grau de diversificació va arribar amb la creació de la marca La Companyia (2004), enfocada a la distribució de productes i accessoris per a botigues especialitzades en animals de companyia.

Va ser el resultat d'ampliar la gamma de serveis la que ens va portar a impulsar la línia Bionet (2005), amb tres àrees relacionades amb la bioseguretat: control de plagues, gestió de residus i laboratori d'anàlisi especialitzat. Al mateix temps, Bionet, amb la marca Eterna, dona servei a les clíniques per la recollida i incineració de mascotes.

- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- Actualment tenim la seu de l'empresa a les Masies de Roda, a una finca rehabilitada el 1992, en un entorn privilegiat. En aquest espai s'hi troben els magatzems centrals i oficines, així com el centre d'inseminació i el laboratori. També disposem d'unes instal·lacions a Gurb on hi tenim ubicat el magatzem d'alimentació.

- I centres de producció?

- Actualment tenim dos centres de producció de dosis seminals i quatre granges, on es treballen les diferents línies genètiques.

- Quina activitat desenvolupa Gepork?

- Les nostres principals línies d'activitat són: distribució de productes veterinaris (medicaments, alimentació, fungibles, equipament i accessoris per les mascotes); producció i distribució de dosis seminals per al sector porcí; i genètica (producció en granges pròpies). En aquest darrer aspecte, treballem les races Pietrain, Landrace, largewhite i Duroc. Actualment som parteners de PIC genètic, una de les marques de referència mundial per la seva investigació genòmica.

- Quant preveieu facturar el 2018?

- La facturació del grup aquest any 2018 serà de 58 milions d'euros.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- Actualment comptem amb 140 persones. Estem satisfets de tenir un equip jove amb una mitjana d'edat de 41 anys, i amb una paritat de de 50% dones 50% homes.

- Quin mercat té?

- Les nostres principals zones d'actuació són Catalunya, Balears, Castelló i Aragó. Actualment disposem d'un d'apartament internacional, que principalment treballa en l'exportació de dosis i animals i a difondre el Know How (el saber fer) de la companyia en termes de genètica. Cal destacar que en els últims anys hem estat exportant tot tipus de productes a països de la Unió Europea i a diversos països d'Amèrica del sud i al sud-est asiàtic.

- Quines necessitats té l'empresa?

- Un dels principals reptes és la retenció de talent, per això hem engegat uns plans de carrera per a persones clau. També tenim dificultat en trobar persones per treballar en granges i en torns de nit de magatzem; i, davant de les nostres expectatives de creixement, necessitem ampliar les nostres instal·lacions logístiques.

- Què demaneu a la comarca?

- Millora en infraestructures i comunicacions per aconseguir una logística més eficient, i al mateix temps facilitar l'accés de persones amb talent a la nostra comarca. Ens haurien de facilitar els tràmits administratius, entendre les necessitats del sector i fer focus, per exemple, en llocs de treball que cada vegada van més a la baixa però que són necessaris a llarg termini. Llocs de treball com operaris de magatzem, cuidants de granja... Cal que es potenciï la formació professional des dels centres educatius i universitats.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- Un dels reptes que té l'empresa és l'adaptació a les noves normatives en el camp de la ramaderia, referent a la disminució d'antibiòtics i a la implementació de les receptes electròniques. En el món dels petits animals, volem continuar essent líders a Catalunya i estar atents a les noves tendències. És un sector en creixement, i aquest fet ha provocat l'aparició de nous inversors que probablement faran canviar el model. La nostra missió ha estat i segueix sent estar al costat del veterinari i el ramader per acompanyar-los en aquest nou entorn canviant.
Arxivat a