Una trentena de joves s'entrevisten al Vicjove per trobar feina per Nadal

Cinc empreses de Vic participen al taller "Jove! Busques feina per Nadal?"

L'«speed dating» del divendres passat va posar fi al taller.
L'«speed dating» del divendres passat va posar fi al taller. | Aj. de Vic
Redacció
28 de novembre del 2018
Contribuir en la inserció laboral de les persones joves ha estat el principal objectiu del taller "Jove! Busques feina per Nadal?", organitzat conjuntament entre el Vicjove i el Servei Local d'Ocupació, i que va acabar el divendres passat. Al llarg de tres sessions, una trentena de joves ha participat en un taller dissenyat i estructurat per dotar-los de les eines que els han de permetre assistir amb garanties d'èxit a una entrevista laboral.

Tal com explica l'Ajuntament, durant la primera sessió, es van treballar aspectes bàsics que cal tenir en compte a l'hora de cercar feina: què busquen les empreses, com fer un bon currículum i com preparar l'entrevista de feina. En la segona sessió, van practicar amb els tècnics del Servei Local d'Ocupació com afrontar una entrevista de feina i, en concret, com dur a terme un speed dating, una eina ràpida per fer autocandidatura i donar-se a conèixer a les empreses en tan sols 3 minuts.

Finalment, en l'última sessió, els participants van tenir l'oportunitat de ser candidats per realitzar un procés de selecció real amb empreses de diversos sectors com el comerç, l'hostaleria i el lleure - Abacus, Ca l'Esteve, Polaris, Quiràlia i Vidal (Jack&Jones i Okey)- que oferien vacants per aquestes festes de Nadal.

El regidor de Joves, Titi Roca, va agrair a les empreses participants l'oportunitat de poder entrevistar als joves participants al taller i contribuir en la inserció laboral de les persones joves, tal com queda recollit al Pla Local de Joventut 2017-2020. Roca va valorar positivament el taller, tant per la bona acollida dels joves com la predisposició dels empresaris, i va afirmar que se li donarà continuïtat en properes ocasions.
Arxivat a