​Vint-i-quatre curtmetratges «zombies» participen al Festival Julius de Vic

La nova edició comença aquest dimarts i s'allarga fins diumenge

La temàtica dels films gira al voltant de «La nit dels morts vivents»
La temàtica dels films gira al voltant de «La nit dels morts vivents» | Julius
Redacció
27 de novembre del 2018
Vic acull a partir d'aquest dimarts, i fins diumenge 2 de desembre, una nova edició del Festival Julius. El certamen compta amb una programació que inclou cinema adult i familiar, xerrades, una classe magistral i l’activitat principal: el concurs de curtmetratges. Precisament, s’han presentat 24 curts que giren al voltant del film proposat d'enguany: La nit dels morts vivents, de George A. Romero. Deu dels presentants són de realitzadors de fora de la comarca d’Osona. 

Tal com explica el Cineclub Vic, l’entitat organitzadora del festival, en una nota, els curtmetratges es podran veure a l’Espai ETC de Vic en tres passis durant el cap de setmana: divendres 30, a partir de les 20 h i dissabte en un passi matinal a les 10 h i un altre de tarda a les 16,15 h.

6.000 euros en 10 premis
 
El concurs de curtmetratges compta amb diversos premis, que es lliuraran durant la gala de cloenda del dissabte 1 de desembre. El jurat Julius, format per Miquel Bofill, Rafa Dengrá, Alba Cros, Loles Fanlo i Irene Solanich s’encarregarà de repartir i adjudicar els 7 premis principals, que sumen 5.100 euros de dotació. Un altre jurat, format per membres de tres cineclubs catalans (Isaac Moreno, del Cineclub Alter Cinema de Torelló; Anna Lati, del cineclub Diable de Martorell; i Montse Comerma, de Cineclub Vic) atorgarà el Premi Miquel Porter i Moix dels cineclubs catalans. El premi Sert o no Sert al millor cartell el decidirà el jurat format per Jordi Lafon, Laura Mas i Marcel·lí Gutiérrez –Txelo. Per últim, el públic assistent a les sessions decidirà el premi del públic pitet de bava.

El Festival comptarà amb diverses activitats paral·leles que giren al voltant del terror i els morts vivents. Totes les activitats són gratuïtes, excepte les sessions de Cineclub de dimarts i diumenge. L'Espai ETC acull la projecció de Shaun of The Dead (Edgar Wright, 2004), una paròdia-homenatge al film original de Romero que encaixa a la perfecció amb l’Esperit Julius.
 

Consulta tota la programació

Consulta els curtmetratges presentats

Arxivat a