El GDT s'adhereix a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública

L'entitat té l'objectiu de promoure la gestió pública de l'aigua

Redacció
26 de novembre del 2018
El Grup de Defensa del Ter (GDT) s'ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). Es tracta d'una entitat integrada per ajuntaments i entitats que té l’objectiu de fer difusió i promoure la gestió pública de l’aigua, donant suport a tots els municipis i entitats que vulguin formar-ne part i així poder compartir coneixements, reptes i estratègies.

Tal com explica el GDT en una nota, un dels objectius és aconseguir que diferents municipis del seu entorn i moviments socials i ecologistes s’adhereixin a l’AMAP i així poder ampliar el teixit social a favor de la gestió pública de l’aigua i poder incidir en les seves polítiques públiques. Actualment, en formen part municipis com Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet o Terrassa i les associacions Enginyers sense fronteres i Ecologistes en acció.

"Una gestió pública de l’aigua ha de ser més eficaç, transparent, propera, democràtica i ha de garantir més implicació per part de la societat civil i els seus representants", apunten. I alhora remarquen que "també ha de garantir una visió integral del cicle de l’aigua".

En aquest sentit, recorden que el GDT és una de les entitats fundadores de la plataforma Aigua és Vida, des d’on juntament amb altres entitats i col·lectius, s’ha estructurat el relat dels moviments socials pel què fa a la gestió pública de l’aigua a Catalunya.