«Return to Mount Kennedy» triomfa al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

"This Mountain Life" rep el guardó Flor de Neu de Plata al millor film de muntanya

Eric Becker, director de «Return to Mount Kennedy»
Eric Becker, director de «Return to Mount Kennedy» | FCMT
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:03h
Return to Mount Kennedy del director nord-americà Eric Becker ha triomfat en el 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, en el qual s'ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or i el reconeixement al millor guió d'aquesta edició, amb el Premi Boreal i Flor de Neu de Plata. El segon premi d'enguany ha estat per This Mountain Life. La pel·lícula que firma el canadenc Grant Baldwin ha guanyat el premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de Muntanya. També s'ha endut el Premi F.E.E.C. (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia.


La pel·lícula guanyadora Return to Mount Kennedy se situa a l'any 1965, quan Jim Whittake, el primer americà en coronar l’Everest, va escalar un cim remot del Yukon, al Canadà. En aquella primera ascensió hi va participar Robert Kennedy, un dels germans petits de la família de l’expresident, que també va morir de manera fatal. Ara, gairebé sis dècades després d’aquella primera ascensió, Return to Mount Kennedy relata com els fills dels dos protagonistes –Whittake i Kennedy– intenten reviure l'ascensió dels seus pares al Yukon. 

En aquesta edició també s'ha premiat No man’s land – expedition Antarctica, de l’austríac Matthias Mayr, que ha guanyat el Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula d’Esports de Muntanya.
 

Joan Salarich i Aldo Audisio. Foto: FCMT


Pel que fa el premi al millor film de Cultura de Muntanya i Flor de Neu de Plata, l'ha rebut la realitzadora russa Irina Zhuravleva per Kamchatka bears. Life begins. El premi F.E.D.M.E. (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) especial del Jurat i Flor de Neu de Plata ha estat per En vol vers les 8.000

Per votació popular, el públic de la sessió +Xtrem ha atorgat el premi Cervesa del Montseny i Flor de Neu de Plata a The Lorax project, de l’australià Simon Blair i, finalment, la pel·lícula del francès Jean-Michel Jorda, Everest Green, ha guanyat el premi Mountain Wilderness al millor film que ressalta la defensa dels espais naturals. 

Durant la gala també s'ha reconegut a l'alpinista Ferran Latorre amb el Premi Periodisme de Muntanya i Aventura per la tasca periodística associada al seu catorzè 8.000.
 

Els guardonats de la 36a edició. Foto: FCMT

Arxivat a