Un itinerari de vianants a la Torre d'Oristà

El projecte, de la Diputació de Barcelona, té un pressupost d'uns 460.000 euros i un termini de set mesos

La carretera BV-4404 al seu pas per la Torre d'Oristà.
La carretera BV-4404 al seu pas per la Torre d'Oristà. | Diputació de Barcelona
Redacció
24 de novembre del 2018
La Diputació de Barcelona ha realitzat un projecte per construir un itinerari de vianants a la carretera BV-4404 al seu pas per la Torre d'Oristà. Aquesta carretera divideix el nucli urbà en dos i en els dos extrems s'hi troben la pista poliesportiva i la sala polivalent. El projecte va ser presentat pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, aquest novembre.

L'actuació té com a objectiu permetre la connexió segura entre els dos nuclis segregats a banda i banda de la carretera i els dos equipaments municipals situats als extrems del nucli. Es tracta de crear un itinerari segregat de la via principal, que garanteixi la seguretat dels usuaris i a la vegada sigui atractiu per als habitants de la població.

Les principals actuacions a realitzar en aquest projecte hi ha la construcció de l'itinerari de vianants a nivell i paral·lel a la carretera de 915 metres de longitud, amb amplada de 2,00 metres i acabat amb paviment de formigó colorejat, així com un pas de vianants amb enllumenat per donar continuïtat a l'itinerari de vianants coincident amb la cruïlla amb el carrer Mossèn Riba Pont i el carrer de Baix. El projecte també inclou la implantació d'elements reductors de velocitat i de barrera de contenció mixta metàl·lica-fusta, entre la calçada i l'itinerari a més d'il·luminació i canalització pel pas de fibra òptica en tot l'itinerari.

Les obres d'aquest itinerari de vianants, a càrrec de la Diputació de Barcelona, compten amb un pressupost de licitació de 461.497 euros i un termini d'execució de set mesos.