CCOO rebutja els nou acomiadaments de Le Porc Gourmet i exigeix la readmissió dels afectats

Els treballadors han explicat que els van fer fora de l'empresa quan es van queixar que les seves condicions laborals no havien millorat

Els treballadors protestant davant Le Porc Gourmet pels nou acomiadaments.
Els treballadors protestant davant Le Porc Gourmet pels nou acomiadaments. | Carles Fiter
Redacció
23 de novembre del 2018
El sindicat CCOO rebutja els nou acomiadaments que l'escorxador Le Porc Gourmet ha fet efectius aquesta setmana. En un comunicat, el sindicat exigeix explicacions al Grupo Jorge, propietari de l'escorxador de Sant Eugènia de Berga, amb qui CCOO va firmar un acord per passar a règim general els treballadors de l'escorxador.  El sindicat també exigeix la readmissió dels afectats.

Segons explicaven els mateixos treballadors, l'empresa els va acomiadar quan es van queixar que les seves condicions laborals no havien millorat. Des de Càrnies en Lluita, Montse Castañé apuntava que l'acord que es va arribar aquest estiu (entre empresa, CCOO i Treball) "és un frau" i apel·lava als dos grans sindicats CCOO i UGT, que actualment estan negociant el conveni del sector, perquè convoquin eleccions sindicals per escollir "un comitè d'empresa com Déu mana". D'aquesta manera, "es podran mediar els drets dels treballadors", concloïa.