ERC obre la cursa amb el primer acte preelectoral a Vic

Maria Balasch es presenta acompanyada dels principals representants del partit a Catalunya i Osona

Sergi Sabrià, Ester Capella i Teresa Jordà, al costat de Maria Balasch.
Sergi Sabrià, Ester Capella i Teresa Jordà, al costat de Maria Balasch. | Adrià Costa
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat el 29 de març del 2019 a les 10:55h
ERC va obrir aquest dimecres el primer acte preelectoral a Vic amb la presentació de la seva candidata Maria Balasch. Sota el lema "Ara Balasch", van acompanyar-la la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; la consellera de Justícia, Ester Capella; el portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament, Sergi Sabrià; i el regidor d'ERC -Som Vic, Joan Ballana, a més d'alcaldes i regidors republicans de la comarca. Unes 150 persones es van concentrar a l'Orfeó Vigatà per escoltar la presentació de la candidata de Vic.

Durant l'acte, Balasch va explicar que vol treballar per la ciutat "des de la gent, des de baix" i "per fer dels ajuntaments el pilar de la República". En aquest sentit apuntava que "volem que Vic promogui els drets per a tota la ciutadania, no només per uns quants", i on la cultura i l'educació siguin eines "inclusivies i realment a l'abast de tothom".
 

Presentació de la candidatura de Maria Balasch com a alcaldessa de Vic. Foto: Adrià Costa


En delcaracions a Osona.com, Balasch explica que, a grans trets, van exposar que volen "un Ajuntament clarament republicà, amb unes polítiques valentes, transparent i una ciutat de tots i per a tots". La candidata fa una valoració "molt positiva" de l'acte pel que fa a assistència perquè es va aconseguir "l'objectiu i el feedback" buscats.

Marta Rovira, ben present

Dos llaços grocs ocupaven dues cadires de l'acte ben bé al costat de Balasch. Un era per Marta Rovira i l'altre pel seu company Raül Presseguer. La secretària general d'ERC, exiliada a Suïssa, també va ser present en l'acte a través d'un vídeo (que podeu veure a continuació) en el qual destacava que Balasch "és entrega en estat pur" i que detecta les necessitats latents de la societat.

En aquest sentit, va apuntar que l'ajuntament que vol "la Maria i Esquerra, és un ajuntament obert a tothom, amb els veïns i pels veïns". "Us ajudaré amb tot el que pugui i algun dia tornarem a abraçar-nos en aquesta magnífica plaça de Vic", va concloure emotivament Rovira.
 

Marta Rovira, a la presentació de la candidatura de Maria Balasch com a alcaldessa de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a