UVic-UCC

La UVic col·loca un bust de bronze d'Eduard Junyent a la sala que porta el seu nom

L'obra és del mataroní Manuel Cusachs

per Redacció , 22 de novembre de 2018 a les 18:32 |
Durant l'acte d'inauguració del bust de la UVic-UCC | UVic-UCC
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint que justament avui fa quaranta anys de la mort de l’historiador, arxiver i sacerdot Eduard Junyent i Subirà, la UVic-UCC ha col·locat un bust de bronze, realitzat per l’escultor mataroní Manuel Cusachs, a la sala que porta el seu nom. L’acte ha comptat amb la presència del rector de la UVic-UCC, Joan Masnou, del regidor de Benestar Social i Família, Educació i Hisenda de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, de l’historiador de l'art i professor de la UVic, Miquel Pérez, i del mateix escultor.

El setembre de l’any 2017 s’instal·laven a la Casa de Convalescència les seus del Rectorat de la UVic-UCC i del Patronat de la Fundació Universitària Balmes. Com que aquest edifici es troba situat al carrer Dr. Junyent, en aquell moment es va decidir donar el nom de l’historiador a una de les sales situada a la segona planta.


El rector de la UVic-UCC, Joan Masnou, explicava que l’objectiu de l’acte no és altre que “homenatjar i integrar a la Universitat de la seva ciutat, el magnífic arqueòleg, historiador i arxiver que va ser” i va aprofitar per llegir un fragment del llibre La ciutat de Vic i la seva història, en què Junyent explica els orígens de la Universitat Literària. Per la seva banda, el regidor Àlvar Solà agraïa a la Universitat en nom de l’Ajuntament aquest gest, “que fa més evident la vàlua del Dr. Junyent i la seva estimació per la ciutat”, i ha manifestat la intenció de l’Ajuntament de canviar les plaques del carrer, per tal que incloguin més informació de la persona, com la data de naixement i mort i algunes notes biogràfiques.

Un cicle de conferències per conèixer les diferents facetes del personatge


Amb aquesta acció la UVic-UCC s’ha sumat a la commemoració dels 40 anys de la mort d’Eduard Junyent que li dedica la ciutat, entre les quals un cicle de conferències impulsat pel Patronat d’Estudis Osonencs, el Museu Episcopal de Vic, l’Ateneu de Vic i la Biblioteca Episcopal de Vic, amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents facetes del personatge.

 

Participació