Torelló acaba d'instal·lar els panells fotovoltaics a l'edifici de La Cooperativa

Les 32 plaques permetran cobrir parcialment el consum d'energia de l'edifici

Les noves plaques instal·lades a l'edifici.
Les noves plaques instal·lades a l'edifici. | Aj. de Torelló
Redacció
21 de novembre del 2018
L'Ajuntament de Torelló ha finalitzat la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum amb acumulació en bateries a l'edifici de La Cooperativa, seu de les regidories de Promoció Econòmica, Educació, Joventut, Comerç i Medi Ambient i del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, entre altres serveis.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la instal·lació consta de 32 panells fotovoltaics que, en total, sumen una potència de 8,48 kWp. També consta de dos inversors de 4,5 kW i 4 kW que donen una potència de sortida en corrent alterna de 8,5 kW. Es troba en funcionament des de finals de juliol d'enguany i, durant aquestes últimes setmanes, s'ha acabat de completar a nivell del software de monitoratge i seguiment remot via Internet.

Es preveu que, de mitjana, la producció anual del conjunt de la instal·lació estigui al voltant dels 10.346 kWh. D'acord amb els patrons de consum observats s'estima que una part de l'energia generada, uns 8.356 kWh, es consumirà de manera instantània en el mateix centre. Una altra part s'emmagatzemarà en bateries. L'estalvi d'emissions de CO2 serà de 3,4 Tn anuals. Cal destacar que la instal·lació cobrirà parcialment el consum de La Cooperativa, però no tot.

Per a l'execució d'aquest projecte, que ha tingut un cost total de 28.504,43 euros, s'ha rebut una subvenció de 20.000 euros de Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, també a través d'un ajut tècnic del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, durant aquest novembre es portarà a terme un estudi per valorar les necessitats i la possibilitat de realitzar una instal·lació solar fotovoltaica a l'edifici nou de l'escola Doctor Fortià Solà.
Arxivat a