Osonament, reconegut pel compromís en la lluita contra el canvi climàtic

Territori i Sostenibilitat atorga un certificat que reconeix la tasca feta per l'organització en la reducció d'emissions

Damià Calvet entregant el certificat a Mercè Generó.
Damià Calvet entregant el certificat a Mercè Generó. | Osonament
Redacció
21 de novembre del 2018
Osonament ha estat guardonada pel seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. La gerent de l'organització, Mercè Generó, va recollir el passat 6 de novembre el certificat que reconeix que l'entitat està adherida al Programa d'acords voluntaris de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), i per tant, per la tasca feta en la reducció d'emissions de GEH (gasos amb efecte hivernacle).

El distintiu el va recollir de la mà del conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en un acte que es va fer al Palau de la Generalitat i en el qual hi van participar diferents empreses i entitats de Catalunya.

Tal com informa Osonament en una nota, porta calculant la petjada de carboni de l'entitat des del 2014 i a l'estiu de 2018 es va adherir al Programa d'acords voluntaris. Els compromisos de les organitzacions adherides en aquest programa són informar del seu inventari anual d'emissions i definir accions per reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

La petjada de carboni de l'organització, en termes relatius per superfície, s'ha vist reduïda un 5% des de 2014, com a conseqüència de les actuacions dutes a terme per l'entitat en termes d'eficiència energètica, energies renovables, transport sostenible i consum responsable. Osonament fa el càlcul de la petjada de carboni amb el suport de l'empresa especialitzada en sostenibilitat La Vola.