Comencen les obres de remodelació del carrer Verdaguer de Vic

Els treballs s'allargaran 9 mesos, estan dividides en quatre fases i tenen un cost d'1,10 milions

Operaris aquest divendres al matí al carrer Verdaguer de Vic.
Operaris aquest divendres al matí al carrer Verdaguer de Vic. | Josep M. Montaner
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat el 26 de juliol del 2019 a les 9:30h
Les obres del carrer Verdaguer han començat aquesta setmana. L'execució de les obres, a càrrec de l'empresa Otxandiano Empresarial, té un cost total d'1.119.250 euros i es divideix en quatre fases. La primera i la segona –amb una durada aproximada de cinc mesos- afecten el tram de la rambla de l'Hospital fins al carrer del Bisbe Morgades, i la tercera i la quarta –amb una durada aproximada de quatre mesos- al tram del carrer del Bisbe Morgades fins a la plaça de l'Estació.

En totes les fases es mantindrà el sentit de circulació de baixada. En la primera i tercera fase es treballa en el costat dels números imparells –cantó dret en direcció a la plaça Major-; i en la segona i quarta fase s'actuarà en el costat parell –cantó esquerre en direcció a la plaça Major-.

El projecte s'ha redactat en funció del procés participatiu i la proposta guanyadora (amb un 44%). Aquesta, que aposta per la pacificació, manté els aparcaments i l'arbrat actual i proposa l'ampliació d'un metre d'amplada als dos costats de la vorera. També es manté un carril (zona imparell de la via) destinat a la càrrega i descàrrega, als contenidors, i a la zona blava. Es contempla una vorera de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital.

El carrer no comptarà amb carril bici segregat. Cal tenir en compte que la velocitat màxima de circulació a 30 quilòmetres per hora i per tant la bici pot conviure amb els automòbils, tal com apunten els experts.

Afectació als aparcaments particulars

Des de l'Ajuntament informen que durant les obres hi haurà dos tipus d'afectacions als aparcaments del carrer. Una afectarà només de 8 del matí a 7 de la tarda i els cotxes no podran entrar ni sortir de l'aparcament durant aquest període temporal; i l'altra afectarà les 24 hores del dia i els cotxes no podran entrar ni sortir en cap moment del dia.

Per minimitzar les molèsties, es penjaran avisos amb cinc dies d'antelació a les portes dels aparcaments i podran utilitzar l'aparcament del Mil·lenari gratuïtament mentre el seu estigui afectat per les obres.
Arxivat a