Manlleu tala pollancres perquè estan en mal estat

Està previst substituir-los per altres espècies al llarg d'aquest novembre

Tala d'arbres al Torrent de la Boirina
Tala d'arbres al Torrent de la Boirina | Aj. de Manlleu
Redacció
16 de novembre del 2018
Manlleu ha impulsat una campanya de tala i substitució d'arbrat que està en mal estat i així prevenir que caiguin. Aquesta setmana s'han tallat pollancres del barri de la Salut, en zones com el Torrent de la Borina i el Parc Montserrat (rotonda de les piscines). Tal com explica l'Ajuntament, en el cas del Torrent de la Boirina s'ha continuat la tala prevista i iniciada dels arbres que estaven en mal estat i "suposaven un risc". Aquest novembre es plantaran, de forma alterna, nous exemplars de les espècies Fraxinus Ornus Obelisk (una espècie de freixe) i Gleditsia Triacanthos Sunburst.

Cal destacar que en un tram d'aquest carrer encara no es replantaran arran de l'afectació pel canvi de la canonada principal de subministrament d'aigua de Manlleu. Una vegada acabada aquesta obra es procedirà a replantar els exemplars que faltin.

Pel que fa als del Parc de Montserrat, "un estudi tècnic" també certifica que estan en mal estat. Aquests seran substituïts per exemplars de l'espècie Parrotia Pèrsica que es repartiran per tot el parc, millorant la seguretat dels usuaris d'aquest espai i conservant-ne els espais d'ombra.

Els del passeig del Ter, tallats per la pista

En breu s'iniciaran també dues actuacions de tala d'arbres al passeig del Ter. D'una banda, es talarà la línia d'arbres que delimita la pista d'atletisme amb la part posterior del pavelló, ja que en aquest espai s'hi ubicarà una nova pista poliesportiva (la tercera pista). Aquest és l'únic cas que es fa per la necessitat d'ampliació de l'equipament municipal.

D'altra banda, arran de la caiguda d'algunes branques a la zona dels rentants, s'ha encarregat un informe tècnic per conèixer la seva salut i la dels salzes situats en aquest tram del passeig. Si es determina que estan en mal estat i constitueixen un risc de caiguda també es procedirà a tallar-los i substituir-los per nous exemplars d'altres espècies.

Com a última actuació, l'Ajuntament informa que al Parc Amistat (zona del cementiri) es replantarà un espai de coníferes (avets, cedres, ...). Per l'interès que genera el tema de l'arbrat, properament s'organitzarà una xerrada-col·loqui amb un expert en arbrat urbà.
 

Tala d'arbres al Torrent de la Boirina Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a