L'Esquirol acull una jornada sobre la gestió d'espais hiperfreqüentats

A partir de l'any vinent es pagarà dos euros per accedir a la Foradada de Cantonigròs

El sol travessant el forat de la roca de la Foradada
El sol travessant el forat de la roca de la Foradada | Carme Molist
Redacció
15 de novembre del 2018
Cal pagar per accedir a la natura? Aquesta és la pregunta que es vol respondre en la segona jornada-taller al voltant dels entorns rurals i de muntanya que organitza, aquest divendres 16 de novembre, el Grup de Recerca Consolidat d'Anàlisi Territorial i Desenvolupament Regional (ANTERRIT) del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de l'Esquirol.

L'objectiu de la trobada és aprofundir en els impactes i conflictes que genera l'ús públic massiu d'alguns d'aquests espais i conèixer de primera mà els instruments i mecanismes d'intervenció que s'han adoptat o es volen adoptar per a solucionar-ho, mitjançant el coneixement de diverses experiències. Durant la primera part de la jornada s'analitzaran les causes del problema i, a la segona part (taula rodona) s'explicaran i es valoraran diverses experiències de regulació.

La sessió està adreçada a acadèmics, tècnics, estudiants, càrrecs electes i públic en general, interessats en la gestió de l'ús públic dels espais naturals. L'acte comença a dos quarts de 10 del matí i obriran l'acte l'alcalde de l'Esquirol i conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d'Osona, Àlex Montanyà; i l'investigador principal del Grup de Recerca Consolidat d'Anàlisi Territorial i Desenvolupament Regional (ANTERRIT) de la Universitat de Barcelona, Jaume Font.

La Foradada, de pagament i d'accés limitat el 2019

A partir del 2019, per accedir-hi s'haurà de pagar dos euros i tindrà un aforament de 50 persones durant els dies de més afluència. Així ho explicava l'alcalde de l'Esquirol Àlex Montanyà a Osona.com remarcant que "és necessària una actuació contundent" davant la massificació que pateix aquest espai natural. Per arribar a la Foradada és relativament fàcil. El camí és d'1 km i la durada de l'excursió des de Cantonigròs fins al gorg és d'uns 30 minuts.
 

Consulta tot el programa de la jornada-taller