El col·legi Sant Miquel de Vic serà el primer en oferir Batxillerat internacional a Osona

El centre rep l'acreditació per impartir aquesta modalitat de cara el curs vinent

El col·legi Sant Miquel de Vic, aquest dimecres
El col·legi Sant Miquel de Vic, aquest dimecres | Josep M. Montaner
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:35h
El col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic és el primer centre osonenc que oferirà el Batxillerat internacional (IB) el proper curs. Aquest novembre ha rebut l'acreditació de l'organització internacional. Tal com explica la coordinadora d'aquesta nova modalitat Vanesa Ferreres a Osona.com, "són uns estudis de qualitat i rigorosos que posen en valor la mentalitat internacional, el plurilingüisme i les diferents cultures". "Els continguts s'imparteixen des d'una perspectiva internacional; es fa exactament a Singapur o Washington", afegeix.

A més, el Batxillerat internacional suposa que els alumnes puguin tenir accés directe a moltes universitats reconegudes d'arreu. Per això, també és important que aquesta opció estigui entre les possibilitats dels interessats en cursar la modalitat. "Els fa molt competents pel món global i interconnectat que ens espera", conclou.

Una modalitat que s'oferirà en funció de la demanda

A partir del curs que ve els alumnes de Batxillerat del Sant Miquel podran escollir si volen cursar aquesta nova modalitat. "Ara ja estem acreditats i si interessa, la cursarem, sinó seguirem cursant les diferents modalitats", explica la coordinadora, posant d'exemple que hi ha cursos que en funció de la demanada es programa una modalitat o no.

Els estudiants del Sant Miquel que escullin aquesta modalitat compaginaran l'IB i el batxillerat vigent i al finalitzar el curs obtindran ambdós títols: el de l'estatal (LOMCE) i el Diploma de Batxillerat internacional.

La internacionalització és una de les línies estratègiques que es va marcar el centre el 2012. Després de dos anys i mig de preparació, finalment els han autoritzat. Aquest procés s'ha traduït en la formació del professorat i un nou disseny d'organització i gestió per poder oferir aquesta modalitat. Ferreres remarca que aquests dos anys han estat "un revulsiu pedagògic" perquè tenen unes "metodologies fantàstiques" i, per tant, "d'una manera o altra també afecta el Batxillerat LOMCE", que seguiran impartint.

 

Arxivat a