​Empresaris d'Osona: Frigorífics Ferrer

Julià Ferrer: «Venem productes Ferrer a Hong Kong, Emirats Àrabs, Tailàndia o República Dominicana»

Qüestionari al director general de Frigorífics Ferrer

Julià Ferrer, a la botiga situada al costat de les oficines centrals. | Josep M. Montaner
per Carles Fiter, 14 de novembre de 2018 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), inicia la secció "Empresaris d'Osona" amb un qüestionari sobre les companyies que hi ha a la comarca. Parlem amb Julià Ferrer, director general de Frigorífics Ferrer S.A.


QÜESTIONARI FRIGORÍFICS FERRER SA
Respon Julià Ferrer, director general


- Breu història de l'empresa

- L'any 1924 es van casar els meus avis i van muntar una peixateria al carrer de la Ramada i una parada posterior al mercat de la plaça del Pes. Aquests són els orígens de la família Ferrer en matèria de peix. Al cap d'uns anys es van instal·lar als carrers Argenters amb la coneguda peixateria Ca la Manela. Aquí es va incorporar el meu pare i van començar a vendre a restaurants de la contrada de renom. Després vam entrar-hi la tercera generació; tres dels quatre fills estem a l'empresa i vam passar a ser majoristes. Vam començar a vendre a Osona, la Cerdanya i el Vallès. En aquests moments dos membres de la quarta generació ja formen part del grup. És un orgull que haguem resistit quatre generacions i tinguem ganes de créixer. Més informació al vídeo de l'empresa.


- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- La central del congelat, fàbrica i Oficines centrals són a Vic, la central del fresc a Mercabarna (Barcelona) i tenim delegacions a Figueres, Girona, Tarragona, Lleida, València i Mercamadrid (Madrid). Amb un total de 53.000 m3 de superfície frigorífica.

- Quina activitat desenvolupa Frigorífics Ferrer?

- Som distribuïdors i fabricants de peix fresc i alimentació congelada tant per a l'hostaleria com pel retail. Importem directament de l'origen a multitud de zones d'arreu del món en grans volums, i aquí elaborem i envasem en multitud d'envasos per a posteriorment distribuir. Històricament l'empresa va començar el 1924 amb el món del peix fresc amb una peixateria i posterior parada al mercat de la plaça del Pes.

- Quant va facturar el 2017?

- La nostra facturació de l'any anterior està al voltant dels 70 millions d'euros.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- 350 persones.

- Quin mercat té?

- El nostre gruix de vendes és a Catalunya, tenim delegacions amb camions, administració, comercials i neveres per un servei eficaç i ràpid a tot el territori català. Des de fa uns anys, però, també tenim delegació i servei propi a València i Madrid, i la resta de territori nacional, hi servim en clients grans, via transport extern. També destacar l'exportació, que portem pocs anys i que ens està funcionant molt bé, ja venem productes marca Ferrer a països com Itàlia, França, Hongria, Hong Kong, Emirats Àrabs, Tailàndia o República Dominicana.

- Quines necessitats té l'empresa? Què demaneu a la comarca?

- A les institucions, fa realment falta bones comunicacions. Amb la connexió que tenim per carretera i tren amb Barcelona és molt dolenta. Hi ha gent que vindria a treballar amb nosaltres si les condicions de comunicació fossin millors. Per tant és un fre important. Pel que fa a la població, busquem gent preparada amb idiomes, amb coneixements... tenim una mancança important a la comarca i els hem de buscar a Barcelona i l'àrea metropolitana.

- Quins futurs i reptes té l'empresa?

- Seguir creixent a les noves àrees com València i Madrid, zones de gran potencial on encara tenim molt per consolidar, i seguir sent un referent a Catalunya i créixer en l'exportació.

 

Participació