Educació

L'Escorial i El Nadal formen professionals per atendre persones en situació de dependència

Vuit alumnes es matriculen al primer curs de Grau Mig que ofereix l'escola de Vic

per Redacció , 13 de novembre de 2018 a les 16:34 |
Anna Erra, com a presidenta de la FHSC, i altres representants d'El Nadal i de l'Escorial visiten una classe d'alumnes del nou cicle formatiu. | FHSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escola Vedruna Escorial de Vic va iniciar aquest setembre el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mig d'Atenció a les persones en situació de dependència. Aquests estudis es poden portar a terme gràcies el conveni que s'ha establert entre l'escola i la Fundació de l'Hospital de la Santa Creu (FHSC), concretament a través d'El Nadal Serveis per a la Gent Gran. Aquest dilluns, Anna Erra, com a presidenta del Patronat de la FHSC, i Montserrat Espinalt, com a presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació a la qual pertany l'Escorial, van signar l'acord de col·laboració entre les dues institucions.

Tal com expliquen en una nota, en el conveni es contempla que els alumnes de l'Escorial puguin rebre les classes en els espais de la mateixa residència El Nadal, per tal d'afavorir un ensenyament més competencial i en un entorn professional que afavoreix l'aprofundiment en el cicle. D'aquesta manera, professionals de la residència, i també de la Fundació Assistencial d'Osona, col·laboren activament en la docència.


Els alumnes poden realitzar els seus estudis en modalitat dual, que alterna la formació acadèmica i la formació a l'empresa. Així, es combina la formació en el centre educatiu amb una estada de treball a l'empresa a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge o bé a través d'una beca. La resta de classes teòriques s'imparteixen en les aules de l'Escorial, en el marc dels nous espais acabats d'inaugurar adreçats a Batxillerat (matins) i Cicles Formatius (a les tardes).

Vuit estudiants el primer curs


El Cicle Formatiu d'Atenció a les persones en situació de dependència té una durada de dos cursos acadèmics (2.000 hores aproximadament) i compta amb 8 alumnes matriculats al primer curs. Com a objectiu, es planteja capacitar professionals per atendre els col·lectius de població més dependent, ja sigui en l'àmbit domiciliari i institucional, a fi de mantenir i millorar la seva qualitat de vida, fent activitats assistencials, sociosanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, i aplicant mesures i normes de prevenció i seguretat i derivant-los a altres serveis quan calgui.

L'Escorial Vic i la FHSC consideren que el conveni és un bon lligam i estan convençudes que poden ser una tasca de col·laboració important en el marc d'una estreta relació entre escola i societat que ha de preparar bons professionals en aquest camp d'atenció social.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació