La primera Fira de l'Energia de Vic promou l'estalvi i l'eficiència energètica

Associacions de veïns i veïnes organitzen la primera edició del certamen

Durant la primera edició de la Fira a l'edifici del Sucre.
Durant la primera edició de la Fira a l'edifici del Sucre. | Aj. de Vic
Redacció
13 de novembre del 2018
Aquest dissabte va tenir lloc la primera edició de la Fira de l’Energia organitzada per totes les associacions de veïns i veïnes de Vic de Sentfores-La Guixa, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i el grup local d’Osona de Som Energia. Aquesta iniciativa ha donat a conèixer els drets i consells per l’estalvi energètic a tota la ciutadania assistent.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, el regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va agrair el treball i l’esforç de totes les associacions de veïns per treballar conjuntament per la promoció de les energies sostenibles i renovables.  Per la seva banda, el president de l’Associació de veïns i veïnes de l’Horta Vermella, Joan Pujols, va remarcar l’interès per tractar temes bàsics que afecten a la ciutadania des de totes les associacions i l’objectiu de voler consolidar la fira per poder tractar d’altres temes d’interès pel veïnatge. 
 
Durant la Fira, la ciutadania va poder conèixer altres comercialitzadores de gas i electricitat menys contaminants i més sostenibles com alternativa de les grans companyies amb representants de quatre empreses energètiques, com Catgas Energia, Som Energia, Electra Caldense i Respira Energia.
 
L’Ajuntament de Vic va oferir informació sobre els drets i va aconsellar per estalviar i reduir el cost de les energies. En aquesta mateixa línia, des d’Ecoserveis va oferir la ponència “Entendre la factura” i des de l’Agència Local de l’Energia d’Osona va parlar sobre “Estalvi Energètic”. 
Arxivat a